Nieuws

IJsselmeervogels stopt per direct met Maurice de Ruiter

Een incident met ploeggenoot Danny van den Meiracker tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen Rijnsburgse Boys heeft ervoor gezorgd dat IJsselmeervogels en Maurice de Ruiter per direct uit elkaar gaan. De aanvaller werd gehuurd van DVS’33 uit Ermelo.

Na afloop van de ontmoeting met Rijnsburgse Boys verklaarde trainer Ted Verdonkschot al aan RTV Utrecht dat hij op maandag wilde uitzoeken wat er precies was voorgevallen. Pas daarna zou de club kijken wat er moest gebeuren. IJsselmeervogels heeft inmiddels bekend gemaakt dat het vindt dat de 27-jarige ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond, waardoor de huurovereenkomst is beëindigd.

De Ruiter kwam deze winter op huurbasis over van DVS’33 Ermelo. Hij speelde vervolgens tien wedstrijden in de Tweede Divisie, waarvan zes als basiskracht. Daarin maakte de aanvaller één doelpunt en had twee assists. André van Diermen gaf namens de technische commissie een reactie op de officiële site van de kampioenskandidaat: ,,We betreuren dat de samenwerking met Maurice op deze manier eindigt. De manier waarop hij zich zaterdag manifesteerde, kunnen wij echter niet rijmen met de normen en waarden binnen onze club. Zodoende zagen we na onderling overleg geen andere uitkomst dan deze.”

Maurice de Ruiter (centraal) houdt op de foto namens IJsselmeervogels Ruben Koorndijk van SVV Scheveningen (in balbezit) in de gaten.