Nieuws

IJsselmeervogels uitgeschakeld na zinderende reeks strafschoppen

Spanning tot ver na de laatste seconde, maar toch heeft IJsselmeervogels afscheid moeten nemen van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In een strafschoppenreeks die telkens alle kanten leek uit te gaan, gaf uiteindelijk de twintigste trap vanaf elf meter het voordeel aan Go Ahead Eagles: 6-7. Na 120 minuten waren de clubs blijven steken op 1-1.

Direct na afloop bleek de teleurstelling bij IJsselmeervogels uit het interview met aanvoerder Gillian Justiana. ,,We waren er dichtbij en mogen trots zijn op de prestatie, maar daar hebben we niets aan We hadden een zege verdiend en tijdens de reguliere wedstrijd een strafschop moeten krijgen. Dat is voetbal. We kunnen tijdens de strafschoppen niemand iets kwalijk nemen, want er komt druk bij kijken en je bent helemaal leeg.”

Daarmee kwam er geen beloning voor het elftal van trainer Gert Kruys voor een uitstekende prestatie, want IJsselmeervogels heeft Go Ahead Eagles tot op het laatste moment doen wankelen. Na een gelijk op gaande eerste helft, leek Robert Olijfveld de man die de Spakenburgers naar de kwartfinale zou schieten, want hij maakte de 1-0. Ruim tien minuten voor tijd bracht Gino Bosz de ploegen echter weer op gelijke hoogte via een knal van grote afstand, waarmee bij Stef Brummel kansloos liet.

Zo verliep in zekere zin ook de strafschoppenreeks, want tijdens de eerste vijf leek Brummel de held van de avond te worden. Eerst stopte hij de inzet van Maël Corboz om vervolgens zelf te scoren vanaf elf meter. Zo bracht hij de tussenstand op 4-2 en leek een wedstrijd tegen FC Utrecht dichtbij. Omdat Maikel de Harder miste en zowel Jenthe Mertens als Elso Brito doel troffen, moest ook de strafschoppenserie de verlenging in. Toen werd niet Brummel, maar zijn collega Hobie Verhulst de held van de avond. De doelman van Go Ahead stopte de inzet van Marciano van Leijenhorst en schoot de Eagles vervolgens zelf naar de volgende ronde.

Vandaar dat Gert Kruys gemengde gevoelens overhield aan deze wedstrijd. ,,We hadden naar 2-0 kunnen counteren, maar dat het 1-1 werd, kwam dankzij de kwaliteit van Gino Bosz. We hadden ook een strafschop moeten krijgen bij een moment van Sammy Monteiro, maar over het algemeen floot de scheidsrechter goed.” Hij was vooral trots op zijn spelers. ,,We hadden een tactisch plan en daar hebben we ons goed aan gehouden. Wat we hebben gevraagd, hebben de jongens uitgevoerd. Ik ben ziek van het resultaat, want een wedstrijd tegen FC Utrecht was geweldig geweest, maar ik genoten van de avond.”

Op de foto een duel tussen Ahmed el Azzouti (links) namens IJsselmeervogels en Gino Bosz van Go Ahead Eagles.