Nieuws

IJsselmeervogels ziet Chiazor vertrekken naar De Graafschap

Dylan Chiazor (21) is komend seizoen te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige buitenspeler maakt per direct de overstap van IJsselmeervogels naar De Graafschap, waar hij al op proef was.

Hoewel de jonge aanvaller vorig seizoen nog zijn handtekening zette onder een tweejarig contract bij IJsselmeervogels, besloot de club mee te werken aan een transfer. Peter-Frans Heinen, bestuurslid technische zaken, zei daarover: ,,Als groot talent zijn we met Dylan bewust een tweejarige verbintenis aangegaan. Maar, we wisten van Dylans ambities om als professioneel voetballer aan de slag te gaan en waren dan ook bereid om mee te werken aan een tussentijdse overstap.”

Chiazor was weinig honkvast in zijn voetbaljeugd. Hij startte bij VVZA, maar streek wegens een verhuizing na een jaar al neer bij vv Hooglanderveen. Ajax pikte het talent vervolgens op, alvorens hij twee seizoenen later naar PEC Zwolle vertrok. In 2012 kwam Chiazor bij IJsselmeervogels terecht. Ook hier vertrok hij na twee seizoenen in de jeugd. Almere City bood hem een volgende kans op profniveau. Chiazor speelde in de Onder-17 en Onder-19 en keerde in 2016 weer terug bij de club uit Spakenburg. Ongeveer drie jaar en veertig wedstrijden later slaat de nog altijd pas 21-jarige buitenspeler opnieuw de deur achter zich dicht, in de hoop bij De Graafschap de stap naar het profvoetbal definitief te zetten.

Tekst: Martijn Ruijter

Op de foto is Dylan Chiazor (rechts) in duel met Thomas Bakker van Rijnsburgse Boys.