Nieuws

Ilias Alhaft van Sparta naar Almere

Ilias Alhaft, het talent dat dit seizoen nog drie keer scoorde voor Jong Sparta in de Tweede Divisie, zet zijn loopbaan voort bij Almere City. Op 3 november liet de buitenspeler voor de beloften van de Rotterdammers uitgerekend één van die drie doelpunten aantekenen tegen zijn nieuwe werkgever.

De 21-jarige tekende in het Yanmar Stadion een contract voor tweeënhalf seizoen. Alhaft speelde sinds 2008 bij Sparta en doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. Hij maakte op 29 april 2016 zijn debuut in het eerste elftal. De aanvaller, die meermaals voor de vertegenwoordigde jeugdelftallen van Oranje uitkwam, heeft inmiddels 25 optredens in de hoofdmacht van Sparta achter zijn naam staan. Voorts schreef hij 53 duels voor de beloften op zijn naam, waarvan twaalf dit seizoen.

Technisch directeur Robert Maaskant ziet Alhaft graag komen: ,,Na het vertrek van Andreias Calcan waren wij in de markt voor een buitenspeler van dit kaliber. Alhaft heeft bewezen op dit niveau een directe bijdrage te kunnen leveren aan onze ambitie. Hij is een behendige linkspoot die op beide flanken uit de voeten kan.”

Op de foto juicht Ilias Alhaft na zijn doelpunt voor Jong Sparta tegen Jong Almere op 3 november.

Lees ook:

Reactie Ivar van Dinteren na Jong Almere City – AFC 20 januari 2019

Samuel Brobbey van Jong Almere City luistert goed naar zijn broers

Samenvatting Jong Sparta – Jong Vitesse 20 januari 2019

Reactie Rijsdijk na De Treffers – Jong Sparta 13 januari 2019