Nieuws

Jaar wordt afgesloten met een primeur

Het jaar in de Tweede Divisie wordt zaterdag afgesloten met een primeur. Shona Shukrula is zaterdag bij de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit op dit niveau. Het duel begint om 15.30 uur.

De Alkmaarse werd afgelopen zomer door de UEFA gepromoveerd naar Referee Category Women Second en floot inmiddels al diverse EK-kwalificatieduels. De 28-jarige draaide de afgelopen seizoenen verder mee in de Derde Divisie en in de hoogste divisies van de beloften en krijgt nu dus een volgende promotie. Op de site van de KNVB reageert zij opgetogen op deze aanstelling: ,,Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt. Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in.”

Bezoekers van wedstrijden hebben haar al wel in actie kunnen zien, want ze was bij vijf wedstrijden vierde official. ,,Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde Divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken.”

De overige aanstellingen zijn:

Excelsior Maassluis-De TreffersS. de Brito Roque
GVVV-Koninklijke HFCN. B. Smit
HHC Hardenberg-Quick BoysF. M. L. van den Elzen
VV Noordwijk-Jong FC VolendamT. Voncken
SVV Scheveningen-Kozakken BoysJ. Rozendal
SV TEC-AFCE.P.W. Thijs
SV Spakenburg-Rijnsburgse BoysA. Bos
VV Katwijk-IJsselmeervogelsN.H.H.J. Tunnissen