Nieuws

Jack van den Berg en Katwijk per direct uit elkaar

Het contract tussen VV Katwijk en hoofdtrainer Jack van den Berg is na goed onderling overleg per direct ontbonden. Technisch directeur Cees Bruinink neemt tijdelijk de honneurs waar. Dat heeft de club bekend gemaakt.

Na de nederlaag van zaterdag tegen Excelsior Maassluis (2-4) kwamen er volgens de club, die dit via de officile site communiceerde, diverse gespreken op gang. Hieruit bleek dat er te weinig synergie was tussen de oefenmeester en de spelersgroep. Op basis van deze gesprekken werd besloten dat het beter is de samenwerking te beindigen.

Jack van den Berg werd in februari aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, nadat Dick Schreuder op een aanbieding van Philadelphia Union was ingegaan. De 59-jarige kwam over van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Hij stapte vorig seizoen op een lastig moment in. Ondanks de moeilijke omstandigheden werd de voorsprong in de laatste 15 wedstrijd behouden, waardoor VV Katwijk kampioen werd van de Tweede Divisie.

De Rotterdammer is als hoofdtrainer in totaal 7 keer kampioen geworden. Met ASWH behaalde Van den Berg de algehele amateurtitel.

Zaterdag staat de technisch directeur en oud hoofdtrainer Cees Bruinink op nadrukkelijk verzoek van de spelersraad als hoofdtrainer voor de groep. Dit betreft een tijdelijke oplossing.