Nieuws

Jack van den Berg heeft alle Harry Potter films wel gezien

Hoewel hij officieel pas per 2 januari aan de slag gaat bij BVV Barendrecht, is Jack van den Berg feitelijk al terug gekeerd bij zjn club. Hier een gesprek over de uitdaging die hem wacht.

Na zijn vertrek bij VV Katwijk bleef het stil rondom Jack van den Berg (foto) tot afgelopen week bekend werd dat Albert van der Dussen per direct vertrok bij Barendrecht. De rekensom was vervolgens snel gemaakt. Barendrecht: een club die op zoek is naar een trainer. Van den Berg: inwoner van Barendrecht en een chte clubman. Zodoende maakte BVV donderdagavond bekend dat Van den Berg terugkeert bij zijn Barendrecht.

En dat doet de oefenmeester goed. Kort na zijn vertrek bij Katwijk moest hij in eerste instantie even de batterij weer opladen, voor hij inging op een nieuw avontuur. Want volgens de Barendrechter was er vrij snel na zijn vertrek in Katwijk-Noord belangstelling. ,,Ik had al eerder aan de slag kunnen gaan in de Tweede Divisie, maar ik voelde mij daar nog niet goed genoeg bij. Verder had ik echt even de tijd nodig om bij te komen van de laatste weken bij Katwijk. De eerste periode zat ik vooral op maandagavond op de bank met mijn vrouw Marianne. Dat was heel fijn, maar met alle respect voor haar: na een paar keer heb ik alle Harry Potter-films ook wel gezien.

Lopend of op de fiets

Daarom ging Van den Berg op zoek naar een uitdaging en die kwam sneller dan gedacht. Barendrecht besloot om de samenwerking met Albert van der Dussen te stoppen en dus kwam er een plekje vrij om de hoek van de trainer in zijn woonplaats. ,,In plaats van dat ik nu een uur in de auto zit, kan ik nu in vijf minuten tijd naar de club. Het kan zelfs lopend of op de fiets. Dat is ook wel eens lekker als het gezellig is in de kantine.

Toen de tweededivisionist zich meldde bij de oud-trainer van ASWH en Katwijk hoefde hij niet lang na te denken. Hij was in het verleden al een negen jaar werkzaam als trainer op De Bongerd en speelde er zes jaar in het eerste elftal. ,,Barendrecht is cht mijn club en daar zeg je geen nee tegen. Ik kan dat trouwens ook heel moeilijk. Dat nee zeggen. Ik heb ook onwijs veel zin in dit avontuur en barst van de energie.

Tussentijds instappen

Toch was Van den Berg liever op een later moment ingestapt. Bij zijn vorige werkgever Katwijk verving hij kort na de winterstop succestrainer Dick Schreuder. Toen leek de opdracht simpel: de voorsprong op Kozakken Boys behouden en die kampioensschaal naar Sportpark De Krom brengen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. ,,Ik weet niet wat moeilijker is eerlijk gezegd. Bij Katwijk hadden we echt alles te verliezen. De spelers voelden veel druk en we waren op een gegeven moment echt bang om bepaalde dingen fout te doen. Bij Barendrecht voelen we ook druk, want we moeten zo snel mogelijk weg bij die onderste plaatsen. Ik weet niet of de benadering als trainer dan anders is. De vorige keer toen ik tussentijds instapte, beviel niet goed, maar we gaan zien hoe het hier er aan toe gaat. Dat kan ik je pas over een paar maanden vertellen.

Officieel begint de oefenmeester pas op 2 januari aan zijn nieuwe klus, maar hij beseft zelf ook dat er geen tijd te verliezen is. Daarom is hij al met de eerste werkzaamheden begonnen. ,,Dat zijn kleine dingetjes hoor. Dan moet je denken aan kleding passen en handtekeningen zetten. Waar ik wel mee ben begonnen, zijn de eerste gesprekken met spelers en staf. Het moet niet zo zijn dat wanneer wij op trainingskamp gaan we op het vliegveld elkaar voor het eerst pas zien.

Tekst: Ruben Beukers

Lees ook:

Jack van den Berg terug bij BVV en in de Tweede Divisie

Albert van der Dussen per direct weg bij Barendrecht