Nieuws

Jaimy Schaap blijft tot 2025 een ‘Vogel’

IJsselmeervogels en Jaimy Schaap hebben in goed overleg het lopende contract opengebroken en verlengd tot de zomer van 2025. De doelman is al bezig aan zijn vierde seizoen op De Westmaat en plakt daar nog vijf jaar aan vast.

Schaap keerde in het voorjaar van 2016 terug naar de cub waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen: IJsselmeervogels. Via tussenstops bij onder meer FC Utrecht, Dutch Lions (Verenigde Staten) en FC Dordrecht koos hij voor een rentree in zijn geboortedorp, nadat de doelman zijn contract had ingeleverd bij laatstgenoemde profclub. Sinds de zomer van 2016 was de 25-jarige daadwerkelijk speelgerechtigd en vanaf dat moment is zijn positie als eerste keus onder de lat onomstreden.

De Spakenburger, doordeweeks actief bij de door zijn vader opgezette ‘Vishandel Jan Schaap’, miste sindsdien slechts twee competitieduels: één wegens een lichte knieblessure en één omdat Raymon van Emmerik een afscheidsduel werd gegund. De ontmoetingen in de strijd om de KNVB beker zijn bij IJsselmeervogels traditiegetrouw voor de reservedoelman, met uitzondering van het duel met VV Noordwijk in 2018. Het betekent dat de teller voor Jaimy Schaap (foto) inmiddels op 116 officiële wedstrijden staat.

In 2017 kwam Schaap al met de club een verlenging overeen tot de zomer van 2021 met een optie voor nog eens twee seizoenen. Deze optie wordt dus in feite nu al gelicht en verlengd met nog eens twee extra jaren. Voor de technische commissie reden tot enthousiasme, zo bleek uit de reactie van André van Diermen: ,,Jaimy bewijst wekelijks een fantastische doelman te zijn. Enerzijds door zijn kwaliteiten onder de lat, anderzijds door zijn rol in de kleedkamer. Jaimy weet de Spakenburgse winnaarsmentaliteit perfect over te brengen op de groep en in de club en past bovendien perfect in ons beleidsplaatje voor een herkenbaar elftal. Met deze verlenging zorgen we voor continuïteit in het keepersbestand. Al met al zijn we enorm blij hem ook de komende jaren in de A-selectie te hebben.”