Nieuws

Jan Diepeveen verlaat GVVV

GVVV en assistent-trainer Jan Diepeveen zetten na tien seizoenen een punt achter de samenwerking. De club heeft om financile redenen besloten om na dit seizoen verder te gaan met slechts n assistent-trainer.

De 61-jarige Diepeveen is al langere tijd binnen de vereniging actief. Hij begon als assistent-trainer bij de B-selectie en schoof in het seizoen 2009/10 door naar de hoofdmacht in dezelfde functie. Na het ontslag van trainer Erik Assink was Diepeveen twee wedstrijden interim-trainer van het eerste elftal.

De mededeling dat GVVV niet verder gaat met Jan Diepeveen (foto) viel de oefenmeester rauw op zijn dak, zo erkende hij op de officile site van de club. ,,Ik ben toch wel een echte Blauwe, het besluit van het bestuur bracht mij dan ook slapeloze nachten. De samenwerking met Niek Oosterlee en Dennis van Meegdenburg was zeer prettig en ik vind het dan ook erg jammer dat hier na het seizoen een einde aan komt.

Financieel oogpunt

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding maakte duidelijk dat het besluit om met n assistent-trainer verder te gaan, is genomen vanuit financieel oogpunt. ,,Tijdens de Algemene Ledenvergadering is aangegeven dat de komende tijd moet worden bezuinigd binnen de hele vereniging. En van de besloten bezuinigingen is het terugbrengen van twee assistent-trainers naar een. Donderdag 22 november heb ik aan Dennis en Jan dit besluit kenbaar gemaakt. Er is toen nog helemaal niet gesproken wie van de twee niet verder zal gaan, echter gaf Jan wel direct aan dat hij niet bereid is om drie avonden en de zaterdag op het veld te verschijnen. Het latere voorstel wat ik ontving van Jan om een avond training te geven, naast aanwezigheid op de zaterdag, gaf mij geen goed gevoel. Ik ben van mening dat een assistent-trainer minstens twee en in de nieuwe situatie, drie avonden aanwezig moet zijn.

Loek Budding vervolgt: ,,Aangezien Jan kenbaar heeft gemaakt niet alle avonden aanwezig te willen zijn bij de trainingen, hebben wij besloten de samenwerking met Jan na dit seizoen te beindigen. Met Dennis hebben wij nog geen overeenkomst gesloten voor het volgende seizoen, hierover zijn wij nog in gesprek. Ik wil graag vooropstellen dat het een besluit van bestuurlijke aard is en niet vanuit een andere hoek komt. Hoofdtrainer Niek Oosterlee had graag volgend seizoen met beide assistenten verder gegaan, maar heeft te kennen gegeven het bestuursbesluit te respecteren.

Lees ook:

Jeremy De Graaf volgt het voorbeeld van Laurens van der Voort