Nieuws

Jan Willem Tesselaar van Katwijk naar Rijnsburg

Jan Willem Tesselaar, de aanvaller van VV Katwijk, speelt vanaf de zomer voor de regionale concurrent Rijnsburgse Boys. De 22-jarige verbond zich voor één seizoen aan de club.

De achtergrond voor zijn transfer is simpel, zo vertelde Tesselaar aan de officiële site van Rijnsburg. ,,Dit seizoen heb ik tot dusver weinig speelminuten gemaakt. Dat is één van redenen waarom we in gesprek zijn geraakt. Verder is Rijnsburg een mooie club met veel potentie. Ik ben dus vereerd met de interesse. Ik voel vertrouwen en hoop een volgende stap te zetten richting de top van de Tweede Divisie.”

Jan Willem Tesselaar (foto) begon zijn spelersloopbaan in de jeugd van SV Koedijk in zijn woonplaats Alkmaar, waarna hij overstapte naar AFC’34, gevolgd door vier jaar in de jeugd van AZ. Tijdens die periode speelde hij interlands bij Oranje Onder 17 (viermaal) en Onder 19 (twee duels). Voor de aanvaller in 2018 begon bij VV Katwijk speelde het talent ook nog twee jaar in de beloften van FC Utrecht. Op Sportpark De Krom kwam de spits vorig seizoen aan 31 duels in de Tweede Divisie, waarin hij vijf keer scoorde, waaronder twee treffers tegen Rijnsburgse Boys. Momenteel staat hij op zes wedstrijden zonder een doelpunt.

Van de huidige selectie van Rijnsburgse kent Tesselaar zowel Nick Zeijlmans (met wie hij drie keer in de week carpoolt naar de Bollenstreek) ook Dani van der Moot en Gino Demon. Met hen speelde hij voor Jong Utrecht.