Nieuws

Jan Zoutman nieuwe trainer van VV Katwijk

Jan Zoutman is de nieuwe trainer van VV Katwijk. De club heeft dit nieuws inmiddels bevestigd. De oefenmeester verbond zich voor de rest van het seizoen aan de club.

Nadat Katwijk en Jack van den Berg uit elkaar gingen, heeft technisch directeur Cees Bruinink zijn taken tijdelijk overgenomen, maar nu is duidelijk dat het vandaag tegen IJsselmeervogels voor het laatst was. Maandag begint Jan Zoutman in die functie. Dat mag in een bepaald opzicht pikant worden genoemd, want de trainer moest in december 2017 vertrekken bij plaatsgenoot Quick Boys, hoewel hij al had aangekondigd dat het zijn laatste seizoen bij de aartsrivaal van de Oranjehemden zou worden.

Recent vertelde Cees Bruinink dat hij de tijd wilde nemen om een opvolger te vinden. Hij zei toen ook: ,,We zijn op zoek naar een trainer die het seizoen afmaakt. In de winterstop kijken we dan verder of de samenwerking langer gaat duren dan dit seizoen. Dat impliceert dat dan wordt gekeken of Zoutman zich voor een langere periode committeert aan de regerend kampioen van de Tweede Divisie.

De nieuwe oefenmeester van Katwijk werkte eerder voor onder meer SV Argon, HFC Haarlem, IJsselmeervogels, de beloften van FC Twente en dus Quick Boys. In 2005 won hij de Rinus Michels Award als beste trainer van het amateurvoetbal.