Nieuws

Jeffrey Buitenhuis blijft toch behouden voor IJsselmeervogels

Jeffrey Buitenhuis is komend seizoen toch actief voor IJsselmeervogels. Aanvankelijk leek er een einde te komen aan de samenwerking, maar omdat sponsoren extra budget beschikbaar stelden kon hij worden behouden.

De technische commissie had op basis van het budget voetbaltechnische keuzes gemaakt waarbij het onontkoombaar was om van spelers, waaronder Buitenhuis, afscheid te nemen. Maar toen sponsoren bereid bleken om het budget eenmalig te verhogen, heeft de club kans gezien om de rechtervleugelverdediger alsnog een contractvoorstel te doen. In dat gesprek heeft Jeffrey laten weten graag bij IJsselmeervogels te blijven. Zowel de TC, het bestuur als Buitenhuis realiseren zich dat de gang van zaken bijzonder is, maar zijn allen zeer tevreden met de uitkomst.

Buitenhuis kwam in de zomer van 2014 naar IJsselmeervogels en verschafte zichzelf al snel een plek in de basis. De eerste drie jaar met name als centrale verdediger, later vooral als rechtervleugelverdediger. In totaal staat zijn teller op ruim 160 duels in het eerste elftal. Dit seizoen startte Buitenhuis de eerste achttien speelrondes, met uitzondering van het uitduel met Quick Boys (2-1 verlies). In het thuisduel met ASWH begin februari moest Buitenhuis verstek laten gaan wegens een blessure en pas in het thuisduel met Kozakken Boys zat Buitenhuis weer bij de selectie.