Nieuws

Jeroen Spruijt verlengt eveneens in Rijnsburg

In navolging van Jeffrey Jongeneelen en Bram Ros heeft ook Jeroen Spruijt (24) zijn contract bij Rijnsburgse Boys met twee jaar verlengd. Het betekent dat de middenvelder tot medio 2021 vastligt bij de geelzwarten.

,,Het is nog vroeg in het seizoen, maar er was weinig reden om nee te zeggen tegen het aanbod, dat ongeveer twee weken geleden werd gedaan, aldus Jeroen Spruijt op de site van Rijnsburgse Boys. ,,Ik heb het naar mijn zin, ik speel veel en we voetballen goed. En ik heb twee keer gescoord. Dat is ook lekker. Voorlopig doen we het goed, maar het seizoen is nog maar net begonnen. Ik denk dat we over een week of vier de eerste balans op kunnen maken. We gaan het zien.

Jeroen Spruijt kwam afgelopen zomer van Westlandia, waar hij sinds de D-junioren speelde. Bij Westlandia ontpopte de inwoner van Monster zich tot een veel scorende middenvelder, die ook regelmatig als linksbuiten speelde. Vorig seizoen maakte hij voor de Westlanders 22 doelpunten in de Derde Divisie zondag.

In het shirt van Rijnsburgse Boys werd Spruijt, die in het dagelijks leven gymdocent is, meer een verbindingsspeler tussen verdediging en aanval, maar hij scoorde toch al twee keer. Tegen Jong Sparta maakte hij de winnende treffer (1-2). Vorige week thuis in de derby tegen VVSB liet de middenvelder de 4-0 aantekenen.

Met de contractverlenging van Spruijt staat het totaal aantal A-selectiespelers dat bij Rijnsburgse Boys een doorlopende verbintenis heeft, nu op twaalf. De club spreekt de intentie uit om de huidige selectie zoveel mogelijk intact te houden.

Op de foto is Jeroen Spruijt in duel metLorenzo Soares Fonseca van Jong Sparta Rotterdam.