Nieuws

Jerôme Vries leidt IJsselmeervogels-VV Katwijk

De KNVB heeft Jerôme Vries aangesteld als scheidsrechter voor de livewedstrijd van zaterdag op Fox Sports tussen IJsselmeervogels en VV Katwijk. De aftrap is zoals gebruikelijk om 15.30 uur.

Dankzij de 2-1 zege op HHC Hardenberg is VV Katwijk niet alleen de nieuwe koploper geworden, maar heeft de ploeg ook nog eens de tweede periode gewonnen. Daarmee is de club verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de strijd om de KNVB Beker. En laat zij het zaterdag opnemen tegen de winnaar van de eerste periode: IJsselmeervogels. De thuisclub staat weliswaar ‘slechts’ vierde, maar heeft de kans om bij een overwinning zelf op de eerste plaats van de ranglijst te komen.

Zo’n wedstrijd vraagt om een hoog aangeschreven scheidsrechter en daarbij viel de keus van de KNVB op Jerôme Vries. De 27-jarige heeft er dit seizoen al tien wedstrijden opzitten in de Tweede Divisie en bij die ontmoetingen was steevast een kampioens- of degradatiekandidaat betrokken, waardoor er telkens belangen op het spel stonden. Nadat hij op 5 november 2016 op dit niveau heeft gedebuteerd bij Kozakken Boys-Jong FC Twente (2-0), was hij in zijn totaliteit nog eens 36 keer leidsman in de Tweede Divisie, waardoor dit zijn 38ste duel wordt. De laatste keer dat hij deze clubs floot, was in beide gevallen vorig jaar. De arbiter had 9 maart 2019 Kozakken Boys-IJsselmeervogels (5-0) onder zijn hoede en op 16 november VV Katwijk-De Treffers (2-0).

De overige aanstellingen zijn:

Excelsior Maassluis-Kozakken BoysM. Vos
SVV Scheveningen-AFCM. Pérez
Quick Boys-SV SpakenburgW. Wiersma
Rijnsburgse Boys-GVVVN. H. H. J. Tunnissen
Jong FC Volendam-ASWHD. Schaper
HHC Hardenberg-VV NoordwijkJ. Kooij
Koninklijke HFC-SV TECS. de Brito Roque
Jong Sparta Rotterdam-De TreffersT. Voncken