Nieuws

Jesse Haak komt voor Sven Wolsheimer bij VV Noordwijk

Jesse Haak neemt komend seizoen de positie in van Sven Wolsheimer bij VV Noordwijk. Hij gaat onder de lat de concurrentie aan met Mike van Vliet.

De 20-jarige Leidenaar staat momenteel onder de lat bij de voetbalploeg van de Point Park University in Pittsburgh. Voor Jesse Haak naar Amerika ging, verdedigde hij het doel van het Leidse UVS waarvoor hij de laatste twee seizoenen uitkwam in het eerste elftal. De ruim twee meter lange doelman heeft geen moment getwijfeld om op de aanbieding van Noordwijk in te gaan.

,,Jesse staat bekend als een groot talent dat wij al een aantal seizoenen volgen”, aldus het bestuurslid technische zaken Pieter Vink. ,,Nadat hij een proeftraining met Noordwijk heeft meegedaan, waren we er snel van overtuigd dat we hem naar Noordwijk wilden halen. Wij denken dat hij met de begeleiding van onze keeperstrainer Marco Korff de stappen kan maken om uit te groeien tot een nog betere doelman. Met de komst van Jesse hebben wij volgend seizoen volledig passend in ons beleid een aantal talentvolle jonge keepers in de selectie waar we een aantal jaar mee vooruit kunnen.”

Gezien deze achtergrond werd in goed onderling overleg besloten dat Sven Wolsheimer op zoek gaat naar een nieuwe club. Nadat hij afgelopen zomer kwam van SVV Scheveningen en de competitie begon als tweede doelman achter Mike van Vliet, veroverde hij een basisplaats na een blessure van zijn concurrent. Ook nu Van Vliet weer fit is, heeft hij die behouden.

Op de foto is de vertrekkende Sven Wolsheimer (links) samen met de teammanager van VV Noordwijk, Ted de Boer.