Nieuws

Joeri Potjes verruilt Jong Vitesse voor GVVV  

Joeri Potjes maakt een overstap binnen de Tweede Divisie. De 20-jarige centrumverdediger laat Jong Vitesse achter zich en zal in het komende seizoen het shirt van GVVV gaan dragen.

Potjes komt over van Jong Vitesse en heeft dan ook al de nodige ervaring in de Tweede Divisie op zak. De Nijmegenaar speelde in de afgelopen drie seizoenen maar liefst 43 wedstrijden in de hoogste amateurdivisie van Nederland. Doelpunten maakte Potjes nog niet. De centrumverdediger verzorgde daarentegen wel al twee assists.

Potjes droeg al sinds 2007 het shirt van Vitesse, dat hem in zijn jeugdjaren had weggeplukt bij WVW Weurt. In 2017 zou Potjes, na tien jaar, voor een vertrek uit Arnhem kiezen. De verdediger tekende bij NEC. Na een jaar tussen de beloften van NEC gespeeld te hebben, keerde Potjes echter weer terug bij Vitesse.

Nu zal de linkspoot Vitesse dus opnieuw achter zich gaan laten. Joeri Potjes moet bij GVVV de vertrokken Bart Hulsbos gaan vervangen. De 1,90 meter lange Potjes is alweer de achtste aanwinst van de ploeg uit Veenendaal. Eerder werden Nick van der Linden, Corné Davelaar, Philip Ties, Jesse van Nieuwkerk, Tom Oostinjen, Wesley Goeman en Damiano Schet al aangetrokken.

Tekst: Thijs de Bruijn