Nieuws

John Blok heeft vertrouwen in betere resultaten met SVV Scheveningen

SVV Scheveningen staat na acht wedstrijden onderaan. De ploeg van trainer John Blok pakte tot nu toe slechts twee punten. Toch ziet hij een stijgende lijn in het spel van zijn elftal en gelooft dat er betere resultaten komen.

,,Het is een moeizame en teleurstellende seizoensstart, zoveel is duidelijk”, aldus John Blok over de situatie bij zijn ploeg. ,,We hadden wel ingecalculeerd dat het lastig zou worden. De selectie kent de nodige veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Leroy Resodihardjo, Brandon Robinson en Kevin Gomez Nieto zijn weg, dat zijn al drie basiskrachten. Daar hebben we voornamelijk jongere spelers voor teruggehaald. Talenten, maar wel jongens die nog naar dit niveau toe moeten groeien. Dat vergt even tijd. Verder hebben we ervaren jongens gemist in de voorbereiding. Tim Peters is er pas net weer bij en ook Samir El Moussaoui en Mehmet Aldogan hebben lange tijd moeten herstellen.”

,,Er zit echt wel een stijgende lijn in ons spel”, ziet Blok. ,,De eerste wedstrijd tegen Katwijk hebben we verdiend verloren (0-2, red.). Toen hadden we echt niets in te brengen. Tegen HHC Hardenberg (1-0 nederlaag in de laatste minuut, red.) hebben we tot de blessuretijd kans op een punt gehad. Vanaf de derde wedstrijd tegen ASWH vind ik het al steeds beter gaan en dat we steeds gelijkwaardig zijn geweest aan de tegenstander. Het enige resultaat dat er echt uitspringt is de 5-2 nederlaag tegen Rijnsburg, maar dat was ook een wat geflatteerde uitslag.”

Net niet

,,Het is steeds net niet. We verliezen van HHC Hardenberg pas in blessuretijd, TEC maakt twee minuten voor tijd nog gelijk en ook tegen De Treffers en GVVV geven we het vlak voor tijd nog weg. Enerzijds is dat de kwaliteit van de tegenstander, aan de andere kant moet het ook een beetje meezitten. Dat klinkt gek en gemakkelijk, maar dat is het niet. Van der Putten schiet in de eerste helft tegen GVVV een bal op de lat. In een fase als vorig jaar, waarin we in een flow zaten, valt zo’n bal onderkant lat binnen en loopt het net even anders. Zo werkt het nu eenmaal in voetbal.”

,,Natuurlijk maak ik me zorgen, maar we zijn eigenlijk steeds gelijkwaardig aan de tegenstander. Als je elke wedstrijd 4-0 op je broek krijgt en wordt weggespeeld, is het een ander verhaal. Maar dat is zeker niet aan de hand.” De ranglijst is voor Blok op dit moment dan ook nog niet van groot belang. ,,Iedereen wijst er natuurlijk op dat je onderaan staat, maar het heeft pas in de winterstop echt zin om te kijken hoe je ervoor staat ten opzichte van de rest. Nu moet je je alleen maar richten op zelf punten halen. Zolang dat niet gebeurt, heeft het sowieso niet veel zin om naar de rest te kijken.”

Slagvaardiger

Dat het vaak ‘net niet’ is voor de Scheveningers, blijkt ook uit het doelsaldo. De ploeg staat momenteel op slechts dertien tegentreffers. Ter vergelijking: dat zijn er net zo veel als Kozakken Boys, Jong Sparta en Rijnsburgse Boys, de nummers 9, 8 en 2 van de ranglijst. Nummer 4 AFC incasseerde zelfs veertien tegendoelpunten. Het grootste probleem ligt dan ook voorin; Scheveningen scoorde tot nu toe slechts drie keer.

,,We zullen voorin slagvaardiger moeten worden”, aldus Blok daarover. ,,Ook daar heeft het met een aantal dingen te maken. Aldogan die de hele voorbereiding heeft gemist door knieproblemen en nog steeds niet de oude is. Rowdy van der Putten is overgekomen van Lisse en moet nog wennen aan onze manier van spelen. Hij is een ander type spits dan we de afgelopen jaren gehad hebben. Aan de linkerkant hebben we Tim Peters lang gemist. Natuurlijk hebben we jonge, talentvolle gasten, maar op die leeftijd moet je nog veel meemaken en leren.”

Vertrouwen

,,Er is bij ons nog geen paniek. Er wordt nog steeds hard en met plezier getraind”, zo blijft Blok vol geloof in de goede afloop. ,,Normaal gesproken heb je over een heel seizoen een beetje geluk en een beetje pech. Ik ga ervanuit dat er nu ook weer een fase komt waarin het net wél onze kant op valt. Dat gaat niet vanzelf. We zullen er hard voor moeten blijven werken en geloof in elkaar blijven houden. Dan heb ik er nog alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Tekst: Lars van Mil