Nieuws

John de Wolf bezig aan laatste seizoen bij SV Spakenburg

John de Wolf stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer van SV Spakenburg. Daarmee komt er een einde aan een driejarige samenwerking, waarin hij de club in 2018 via een titel terugbracht naar de Tweede Divisie.

Afgelopen week heeft John de Wolf (foto) in gesprekken met de technische commissie en het bestuur zelf aangegeven dat hij het een goed moment vindt om op zoek te gaan naar een nieuwe sportieve uitdaging. Daarbij maakte hij direct duidelijk dat hij deze jaargang uiteraard zijn ziel en zaligheid in SV Spakenburg blijft steken, zoals hij ook in de afgelopen jaren heeft gedaan. De Wolf: ,,Het is mijn eerste doel om dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen. Daarop focus ik me de komende maanden. Daarna zien we wel verder.”

De inwoner van Leiden maakte SV Spakenburg in zijn eerste jaar als hoofdtrainer kampioen van de Derde Divisie zaterdag, waardoor De Blauwen terugkeerden op het hoogste amateurniveau. Vorig seizoen werd vervolgens een klassering in de subtop behaald. Behalve de titel kan ook de doorstroom van een aantal jeugdspelers naar de hoofdmacht als een succes worden gezien. Onder het bewind van John de Wolf zijn Jasper Beekhuis, Youri Koelewijn en Argjend Selimi tot waardevolle spelers uitgegroeid. En dit seizoen dient de zeventienjarige Hero van Lopik zich aan. ,,Dat is mooi voor die jongens en goed voor de club”, aldus De Wolf. ,,Het is een fantastische spelersgroep, die hard werkt. Ik ben ervan overtuigd dat we na een stroeve competitiestart de weg omhoog vinden.”

Het bestuur van SV Spakenburg is John de Wolf erkentelijk voor zijn inzet en respecteert zijn keuze om in 2020 te stoppen bij de club. ,,John heeft zich als een uitstekende ambassadeur van onze vereniging laten zien”, aldus voorzitter Klaas Hartog. ,,Uiteraard hopen we dat hij straks een mooie andere vereniging vindt die bij zijn ambitie past. Maar eerst gaan we – spelers, trainers en supporters van SV Spakenburg – voor een goede klassering in het huidige seizoen.”