Nieuws

Jong AZ-talent Pherai op weg naar Borussia Dortmund

Opnieuw lijkt een groot talent van de Nederlandse velden op jonge leeftijd naar het buitenland te verkassen. Manuel Pherai staat op het punt om een contract te tekenen bij Borussia Dortmund.

De middenvelder is 16 jaar en speelde afgelopen seizoen officieel in AZ Onder-17. Op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen debuteerde Pherai al in de Tweede Divisie. In het thuisduel met BVV Barendrecht verving hij na een uur Teun Koopmeiners. Komend seizoen zou de oud-speler van AFC doorschuiven naar de Onder-19. Maar de kans lijkt klein dat Pherai daar daadwerkelijk te zien is.

Zaakwaarnemer Mino Raiola praat al langere tijd met Borussia Dortmund en was dinsdag aanwezig bij de Duitse topclub om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen.

Komende week is Pherai overigens te vinden in Japan. Met Oranje Onder-16 neemt de fysiek sterke en technische middenvelder deel aan de International Dream Cup in Sendai. Achtereenvolgens Japan (14 juni), Guinee (16 juni) en de Verenigde Staten (18 juni) komen als tegenstanders in het veld.