Nieuws

Jong FC Volendam versterkt zich met talentvolle aanvaller

Dyllandro Panka zal het aankomende seizoen te bewonderen zijn in de Tweede Divisie. De vleugelaanvaller tekent een amateurcontract bij promovendus Jong FC Volendam. Panka komt over van Purmersteijn, uitkomend in de hoofdklasse zondag.

De transfer van Panka is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen FC Volendam en Purmersteijn. Beide teams spelen elke zomer al een oefenwedstrijd tegen elkaar en nu is dus ook de eerste transfer tussen de zondaghoofdklasser en FC Volendam een feit.

De 20-jarige Panka speelt al sinds zijn jeugdjaren voor Purmersteijn. Zes jaar geleden was hij echter nog een keeper. Tussen de B-junioren leerde Panka pas zijn huidige positie kennen. De linksbuiten ontwikkelde zich vervolgens razendsnel en stond zelfs eventjes in de belangstelling van Jong AZ. Een stage bij de Alkmaarders leverde echter geen contract op.

Na een belletje van FC Volendam-trainer Wim Jonk laat Panka deze zomer Purmersteijn dus alsnog achter zich. De geboren Amsterdammer zal aankomend seizoen direct aansluiten bij Jong FC Volendam.

Panka is tot dusver de eerste en enige aanwinst van Jong FC Volendam.

Tekst: Thijs de Bruijn