Nieuws

Jong FC Volendam volgt TEC en Noordwijk naar Tweede Divisie

Net als TEC en Noordwijk speelt ook Jong FC Volendam volgend seizoen in de Tweede Divisie. De beloften werden kampioen dankzij de 1-6 zege bij HSC’21.

Omdat FC Volendam promoveert, is Jong Almere City FC definitief gedegradeerd. Dat was de ploeg van trainer Ivar van Dinteren al eerder, maar door het terugtrekken van Vitesse uit de voetbalpiramide, zou zij nog een kans maken als de Wijdbroeken geen kampioen zouden worden. De formatie uit het vissersdorp maakte aan alle onzekerheid echter een duidelijk einde door bij rust al met 0-3 te leiden. De Volendamse doelpunten kwamen op naam van Martijn Kaars (2x), Joey Veerman (2x), Derry John Murkin en Max Veerman.

Eerder waren Noordwijk als kampioen van de Derde Divisie zaterdag en TEC als hoogst geëindigde standaardelftal bij de zondagclubs in de Derde Divisie zeker van promotie. In de eerste ronde van de play offs om promotie en degradatie tussen de Tweede en de Derde Divisie zijn woensdag de volgende wedstrijden: ASWH-OFC, GOES-FC Lienden, Hoek-VVSB en OSS’20-Quick Boys.

Jong Vitesse heeft de derde en laatste periode gewonnen, doordat de beloften zelf met 3-4 wonnen bij Excelsior Maassluis en Kozakken Boys met 4-2 onderuit ging bij SVV Scheveningen. Omdat de beloften niet kunnen meedoen aan de TOTO KNVB Beker gaat de plaats in het hoofdtoernooi daarvan naar de ploeg zonder periodetitel die als hoogst is geëindigd in de reguliere ranglijst. Het betekent dat behalve AFC en Excelsior Maassluis ook IJsselmeervogels geen voorronden hoeft af te werken.