Nieuws

Jonge vleugelspits Jairo Schet naar Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys heeft vleugelspits Jairo Schet vastgelegd. De aanvaller was al op proef in Rijnsburg en dwong in die periode een eenjarig contract af. Met de transfer speelt Rijnsburgse Boys in op de blessures van Max Hudepohl en Furhgill Zeldenrust en het vertrek van Donny van Oijen. 

,,Mijn eerste indruk van de club is goed”, zo reageerde de 21-jarige op de officiële website van Rijnsburgse Boys. ,,Het niveau is goed en het is een hechte groep; iedereen wordt erbij betrokken. Bovendien speelt Rijnsburg een spelletje dat mij ligt.”

Het afgelopen halve seizoen speelde Schet zijn wedstrijden met Jong FC Den Bosch in de Hoofdklasse. ,,Rijnsburgse Boys speelt twee niveaus hoger. Daarom is dit een logische keuze voor mij. Van daaruit hoop ik de stap naar het profvoetbal te kunnen maken”, aldus de jonge aanvaller, die eerder ook nog in de jeugd van PEC Zwolle speelde.

Door een verhuizing naar de Bollenstreek kwam Schet bij zijn nieuwe club terecht. ,,Ik ken Rijnsburg via mijn broer Damiano, die hier eerder voetbalde. Van hem hoorde ik goede verhalen. Via Rijnsburg kon hij ook een stap omhoog zetten. Ik hoop voor de komende tijd veel speelminuten te krijgen en belangrijk te zijn voor de ploeg.”