Nieuws

Jongeneelen loodst Rijnsburg in verlenging langs TEC

Rijnsburgse Boys en Achilles ’29 hebben zich met moeite geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB Beker. De promovendus had verlengingen nodig, de degradant klaarde de klus in blessuretijd.

Rijnsburgse Boys moest op bezoek bij collega-tweededivisionist TEC, dat voorafgaand aan het duel een indrukwekkend eerbetoon hield voor de in mei overleden voorzitter Pieter van den Burg.

De bezoekers grepen de leiding door Jeffrey Jongeneelen (foto), die een paar maanden geleden met al zijn belangrijke treffers in de nacompetitie verantwoordelijk was voor de promotie van De Uien naar de Tweede Divisie. Het antwoord van TEC via Matthijs van Gessel liet echter niet lang op zich wachten.

In de tweede verlenging was het opnieuw Jongeneelen met een hoofdrol; met een vrije trap vond hij Joel Tillema voor de 1-2. Jason Halman maakte daarna aan alle onzekerheid een eind (1-3).

Achilles
Achilles ’29 ontdeed zich pas in de extra tijd van OFC (3-2). Niels Wouters maakte de winnende, Omid Popalzay (1-1) en Boy van de Beek (2-1) tekenden voor de andere doelpunten van de tweededivisionist.

Deze wedstrijden waren vooruitgespeelde duels van de tweede voorronde in het bekertoernooi. Zondag (14.30 uur) is nog de Amsterdamse derby tussen AFC en De Dijk, de overige tweededivisionisten komen later in actie. Kozakken Boys, De Treffers en Katwijk zijn als periodekampioenen vrijgeloot voor deze ronde.