Nieuws

Jonkerman promoveert ondanks degradatie

Hoewel Thom Jonkerman (foto) recent is gedegradeerd met FC Lienden uit de Tweede Divisie, is hijzelf gepromoveerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige doelman tekende een contract voor een jaar bij FC Eindhoven.

Jonkerman trainde al enige tijd mee met de selectie van de Babanders. Bij FC Eindhoven gaat hij de concurrentie aan met de momenteel geblesseerde Ruud Swinkels en Menno Bergsen. De in Utrecht geboren keeper begon met voetbal bij De Meern en vertrok al snel naar RKC Waalwijk. Vervolgens ging het via de jeugd van FC Utrecht naar FC Dordrecht, waar de doelman meetrainde bij de A-selectie. Via de Nike Academy, een wereldwijd scouting programma voor jongeren, kwam het leergierige talent in Engeland terecht. Hier speelde hij zich in de kijker wat resulteerde in een contract voor een jaar bij Bristol Rovers, uitkomend in League One (het derde niveau in Engeland).

Nadat hij terugkeerde naar Nederland en bij zijn ouders in Lexmond ging wonen, slaagde FC Lienden erin Thom Jonkerman aan zich te binden. Nadat hij bij die club aanvankelijk reserve was, heeft Jonkerman de tweede helft van het seizoen alle wedstrijden bij FC Lienden gespeeld. Hoewel de doelman degradatie niet kon voorkomen, beleeft hij zelf een promotie.