Nieuws

Jordy Strooker kiest voor verlenging bij Rijnsburgse Boys

Jordy Strooker knoopt een zevende en mogelijk achtste seizoen aan zijn verblijf op sportpark Middelmors. De linksback verbond zich tot medio 2021 aan Rijnsburgse Boys met een optie op nog een jaar.

,,Rijnsburg is mijn thuis en ik zit hier op mijn plek,” aldus de verdediger op de site van de club. ,,Vandaar dat ik heb bijgetekend. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik door enkele andere clubs was benaderd, maar ik vond het wel zo netjes om eerst met Rijnsburg te praten. Toen kreeg ik een verbeterde aanbieding, waaruit waardering spreekt en waarop ik trots ben. Er komt bij dat het complete plaatje klopt. Alles is goed geregeld. We spelen op gras en Rijnsburg wil verder. We zijn een team in opbouw dat vooruitgaat. Dat zie je terug op het veld dit seizoen. Graag wil ik met Rijnsburg een keer kampioen worden.”

De 28-jarige heeft een loopbaan in de Keuken Kampioen Divisie of in het buitenland uit zijn hoofd gezet. ,,De Tweede Divisie, met dit seizoen nog meer derby’s, wordt alleen maar mooier. Ik voel me super fit en speel vrijwel elke week. Ik wil proberen om het aantal wedstrijden van Richard van Nieuwkoop te verbeteren.” Strooker staat momenteel op 156 competitieduels. De doelman die aan zijn tiende seizoen bezig is op 246.

De verdediger kwam in de zomer van 2016 van SV Spakenburg, waarvoor hij twee seizoenen actief was. Eerder speelde Strooker ook al twee seizoenen in het geel-zwart. Het betekent dat hij, met een onderbreking van twee jaar, bezig is aan zijn zesde seizoen in Rijnsburg. Andere voormalige clubs zijn DWO uit Zoetermeer en ADO Den Haag, waar hij de jeugdopleiding doorliep tot en met de beloften.

Op de foto is Jordy Strooker (rechts) tijdens één van de door hem benoemde derby’s in duel met Emiel Wendt van VV Noordwijk.