Nieuws

Kan HHC het record van IJsselmeervogels voorkomen?

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer HHC Hardenberg-IJsselmeervogels.

Het was 13 oktober, vier speelrondes geleden, toen doelman Jaimy Schaap van IJsselmeervogels voor het laatst moest vissen. En dat is sinds de huidige opzet van de Tweede Divisie in 2016/17 een evenaring van het record van opeenvolgende clean sheets in de competitie. Eerder presteerden Excelsior Maassluis (oktober 2016), FC Lienden (augustus 2017) en BVV Barendrecht (maart 2018) het om in vier opeenvolgende duels geen treffer te incasseren.

Natuurlijk wil IJsselmeervogels het record pakken en vijf clean sheets op rij neerzetten. Maar mocht de muur van Ted Verdonkschot aanstaande zaterdag de eerste 57 minuten doorkomen zonder tegentreffer, verbreekt de ploeg het record al dat momenteel op naam staat van BVV. Barendrecht hield immers tussen februari en maart van dit jaar in 448 speelminuten het doel schoon, de teller voor de Vogels staat momenteel op 391 speelminuten.

HHC is er alles aan gelegen de recordreeks te voorkomen. Na het verlies in de vorige speelronde (2-1 tegen AFC) heeft de ploeg uit Hardenberg een winstpartij nodig om de aansluiting met de subtop niet te verliezen. De man die het voor de Oranjehemden moet doen, is spits Rob van der Leij (foto). Hij verkeert het hele jaar al in topvorm. Met negentien doelpunten in de Tweede Divisie in 2018 staat hij dit kalenderjaar op een keurige vijfde plaats in het topscorersklassement. Maar IJsselmeervogels moet zich behalve tegen zijn doelpunten ook wapenen tegen de assists van Van der Leij. Hij kwam er immers al tot dertien dit kalenderjaar; meer dan iedere andere speler. Dit maakt hem direct betrokken bij 32 doelpunten en ook dat doet niemand de 26-jarige spits van HHC na. Hij mag zich dan ook met recht de meest waardevolle speler van de Tweede Divisie in 2018 noemen. Hij blijft Halil Dervisoglu en Raily Ignacio nipt voor. Beiden staan op 31.

Lees ook:

Bouws en Amakodo blijven bij HHC

Hoofdsponsor IJsselmeervogels verlengt voor vijf jaar