Nieuws

Katwijk contracteert ex-FC Groningen speler Tim Freriks

Tim Freriks maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van VV Katwijk. De veelzijdige aanvaller tekende een contract voor twee seizoenen bij de club.

De spits komt over van OFC uit Oostzaan, dat in de Derde Divisie zondag speelt. Op dit moment is hij daar clubtopscorer met acht doelpunten in de competitie en vijf treffers in de strijd om de KNVB Beker. De 21-jarige is een 1.94 meter lange tweebenige speler, die beschikt over snelheid, een goede techniek en de spreekwoordelijke neus voor goal, waardoor hij op elke positie in de voorhoede uit de voeten kan.

Tim Freriks (foto) speelde in de jeugd van PSCK, Hercules Zaandam en KFC voor hij werd gescout door FC Groningen. Bij de noorderlingen haalde hij het eerste elftal. Op 6 mei 2018 debuteerde de spits in de uitwedstrijd tegen PSV. In totaal kwam de aanvaller tot zeven wedstrijden in de Eredivisie, maar toen FC Groningen in de winterstop van 2018/’19 veel spelers aantrok, besloot het talent over te stappen naar FC Utrecht. Een blessure wierp hem vervolgens terug, waardoor de spits in de zomer besloot om een nieuwe start te maken OFC in zijn woonplaats Zaandam. Daar presteert hij zo goed, dat verscheidene clubs uit de Eerste en Tweede Divisie belangstelling toonden en Freriks uiteindelijk de voorkeur gaf aan Katwijk.