Nieuws

Katwijk kondigt nu al de komst van Lars Weistra aan

VV Katwijk kan vanaf de zomer beschikken over Lars Weistra. Het betekent dat de 25-jarige spelbepaler dan de overstap maakt van Koninklijke HFC. De middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen met een optie vanuit de club op nog een jaar.

Weistra kwam in zijn jeugd uit voor FC Den Helder, voor hij naar Hollandia vertrok en daar drie seizoenen in de Hoofdklasse voetbalde. Dit combineerde hij met spelen in de hoogste competitie van het zaalvoetbal bij topclub FC Marlène uit Heerhugowaard. Ook was hij in die periode vaste waarde van Jong Oranje in de zaal. Toch besloot hij te stoppen met futsal om zich volledig te richten op het veld en de volgende fase van zijn loopbaan in te gaan bij OFC in de Derde Divisie. Daar pikte Koninklijke HFC hem op om hem sindsdien aan de Spanjaardslaan als strateeg op het middenveld te laten fungeren.

De in Haarlem woonachtige Weistra stond inmiddels in de belangstelling van verscheidene clubs uit de Tweede Divisie en het profvoetbal. Uit die aanbiedingen koos hij voor degene die werd gedaan vanaf van sportpark De Krom. ,,VV Katwijk stond altijd al bovenaan mijn lijstje van clubs waarvoor ik zou willen spelen. Met de aanvallende speelstijl en de prachtige entourage dankzij de supporters, lijkt het me fantastisch om volgend seizoen in het oranje zwart te mogen voetballen. Dit in combinatie met het feit dat ik mij wil gaan richten op een maatschappelijke carrière, heeft mij doen besluiten voor Katwijk te kiezen en niet te wachten op het betaalde voetbal.”

Op de foto is Lars Weistra (links) nog namens Koninklijke HFC in duel met Guy Smith van VV Noordwijk.