Nieuws

Katwijk mist verdedigend drietal in seizoensopening

Katwijk kan de komende weken geen beroep doen op het drietal Raoul Esseboom, Michiel van Dam en Bennie van Noord. Ook Robbert Susan is in de openingswedstrijd van het seizoen mogelijk niet beschikbaar voor coach Jack van den Berg. De centrumverdedigers zitten voorlopig in de ziekenboeg en Van Noord is sowieso tot de winterstop uitgeschakeld. 

De dertiger heeft een ontsteking opgelopen bij een bot die bij de lies zit. Na uitgebreid onderzoek is er bevestigd dat hij tot de winterstop niet in actie kan komen. De Wormerveerder liep aan het einde van het vorige seizoen al met deze blessure op het veld, maar besloot toen om met pijnstillers door te spelen.

Ook Van Dam en Esseboom liggen er voorlopig nog uit. Laatstgenoemde heeft al een tijd last van zijn knie en moest het gewricht rust geven. Echter is er weinig sprake van herstel bij de boomlange ex-prof, de oud-speler van FC Volendam zal waarschijnlijk onder het mes moeten. De speler die al het langst actief is bij Katwijk, Van Dam, heeft een verrekking in zijn kuit.

De Katwijkers kunnen komende zaterdag mogelijk ook geen beroep doen op aanvoerder Robbert Susan. Het centrum van de oranjehemden zal op bezoek bij De Treffers naar alle waarschijnlijkheid gevormd worden door Kay Blokland en Bart Sinteur. Voor Sinteur, die afgelopen zomer overkwam van Jong FC Utrecht, zou dat zijn officiële debuut betekenen.