Nieuws

Katwijk pas na strafschoppen uitgeschakeld

Pas in de beslissende strafschoppenserie heeft VV Katwijk zijn meerdere moeten erkennen in TOP Oss en is daarmee uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker. IJsselmeervogels boekte een reguliere 1-0 zege op Stedoco.

In een spannende wedstrijd die werd gekenmerkt door veel fysieke strijd hield VV Katwijk de tegenstander uit de Keuken Kampioen Divisie niet alleen in negentig minuten, maar ook tijdens de extra speeltijd op 0-0. Natuurlijk waren er kansen aan beide zijden. Zo waren Marciano Mengerink, Jordy Hilterman en Mike van den Ban dichtbij de openingstreffer, maar ook doelman Mark de Vries moest enige keren goed ingrijpen op inzetten van Niels Fleuren en Olivier Rommens. Omdat er ook in de extra tijd niet werd gescoord uit verscheidene grote mogelijkheden, waren strafschoppen noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Weliswaar miste Rommens voor de gasten uit Brabant, maar omdat aan Katwijkse zijde Roland Bergkamp en Robbert Susan geen succes hadden, doet TOP mee in de loting voor de achtste finales.

Daarin is ook IJsselmeervogels van de partij. Voor de winnaar van de eerste periode in de Tweede Divisie is dat een historische prestatie, want de club bereikte voor het eerst sinds 1975 de laatste zestien door met 1-0 te winnen van het één klasse lager spelende SteDoCo. Dat leidde echter niet tot vreugde op De Westmaat, zoals bleek uit de reactie van trainer Ted Verdonkschot voor de microfoon van RTV Utrecht: ,,Het zag er niet uit. De laatste paar weken ging het hartstikke goed. Maar vandaag… Ballen over vijf, zes meter die niet aankwamen, jongens die niet samenspeelden, het leek nergens naar.”

Omdat Eef van Riel kort voor rust de enige treffer van de wedstrijd liet aantekenen, overweegt bij de loting waarschijnlijk toch het besef dat de vereniging een historisch resultaat heeft geboekt.

Op woensdag gaat SV Spakenburg in het bekertoernooi op bezoek bij OFC en neemt GVVV het voor eigen publiek op tegen PSV.

Op de foto de teleurstelling van VV Katwijk na de late uitschakeling tegen TOP Oss.