Nieuws

Katwijk-Quick Boys én Kozakken Boys-HHC volgende week live op tv

Volgende week is er een dubbele portie Tweede Divisie live op Fox Sports. Op zaterdag 21 september worden immers zowel VV Katwijk-Quick Boys als Kozakken Boys-HHC Hardenberg rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports. Het eerste duel begint om 12.30 uur, de tweede om 15.30 uur.

Voor het eerst sinds 21 maart 2015 staan de dorpsgenoten VV Katwijk en Quick Boys weer in competitieverband tegenover elkaar. Nadat Katwijk de heenwedstrijd op Sportpark Nieuw-Zuid  op 1 november 2014 met 1-2 had gewonnen, werd het bij de start van de lente op Sportpark De Krom 1-1. Toen speelden beide clubs in de Hoofdklasse B, destijds het één na hoogste niveau bij de zaterdagamateurs. Nu Quick Boys ook heeft gedebuteerd in de Tweede Divisie, staat deze immer beladen derby weer op het programma. En dat meteen dubbel, want op dinsdag 24 september volgt deze kraker in de strijd om de KNVB Beker, waarbij Quick Boys voor eigen publiek mag aantreden. Maar eerst dus in de competitie. Hoewel de ontmoeting niet op het gebruikelijke tijdstip van 15.30 uur mag worden gespeeld, vond Fox Sports haar zo interessant dat de tv-zender een uitzondering maakt en haar toch presenteert aan de tv-kijkers.

Zodoende krijgen die de kans om zelfs twee duels te kijken, want op het gebruikelijke tijdstip van 15.30 uur is Kozakken Boys-HHC Hardenberg eveneens rechtstreeks te zien. Dat zijn twee clubs die allebei twee van de eerste drie wedstrijden hebben gewonnen. Degene die deze topper in winst omzet, blijft dus volop meedoen in het gevecht om de bovenste plaatsen. De ander zal voorlopig in de achtervolging moeten. Met die achtergrond in gedachten maakte Fox Sports de keuze om deze ontmoeting eveneens te promoveren tot live-wedstrijd van speelronde vijf.