Nieuws

Katwijk trotse kampioen Tweede Divisie 2017/2018

Katwijk is kampioen van de Tweede Divisie. In de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen speelde de ploeg uit met 0-0 gelijk tegen de grote rivaal Kozakken Boys en dat was voldoende voor het kampioenschap.

Op papier was de missie voor Katwijk simpel: minimaal een punt pakken tegen Kozakken Boys en dus niet verliezen. In werkelijkheid een loodzware missie. De laatste weken was de vorm van Katwijk ver te zoeken en liet de ploeg het ene na het andere punt liggen. Niemand bij Katwijk die de vinger erop kon leggen waar het door kwam, maar goed voor het zelfvertrouwen was het uiteraard niet. Door al dat punten morsen van Katwijk was Kozakken Boys de Oranjehemden, die het gehele seizoen bovenaan stonden, tot slechts twee punten genaderd. En uitgerekend de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen moest Katwijk uit gaan spelen tegen diezelfde ploeg. Kortom, een Katwijk in een vormdip moest de titel gaan pakken op bezoek bij de grootste rivaal. Tel daarbij een temperatuur op van zo’n 30 graden. Een flinke opgave dus.

En makkelijk ging het ook zeker niet voor Katwijk. Kozakken Boys domineerde het duel van begin tot eind en kreeg grote kansen via onder anderen Ahmed El Azzoutti (miste van dichtbij) en Abdulsamed Abdullahi (schoot tegen de paal). Maar, Kozakken Boys kwam op het uitverkochte sportpark De Zwaaier niet tot scoren en dus mag Katwijk zich nu de trotse kampioen noemen van de Tweede Divisie.

(Foto: ProShots)