Nieuws

Katwijk wint de bekerderby van Katwijk

De tweede derby van Katwijk in vier dagen tijd is een prooi geworden voor de plaatselijke VV. Bij Quick Boys eindigde het duel opnieuw in een gelijkspel na reguliere speeltijd (nu 2-2), maar in de verlenging sloeg nieuweling Danny van Haaren toe: 2-3.

Nadat de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag in een teleurstellende 0-0 was geëindigd, begon de kraker ook dinsdagavond weinig spectaculair. Pas in de tweede helft ontbrandde de strijd in alle hevigheid door twee setjes van twee doelpunten in korte tijd. Eerst leek VV Katwijk de derby te beslissen door een 0-2 voorsprong te nemen dankzij doelpunten van Marouane Afaker en Guus van Weerdenburg in de 58ste en 61ste minuut. Maar Quick Boys toonde over veel veerkracht te beschikken, want de ploeg van trainer Edwin Grünholz kwam volledig terug in de wedstrijd dankzij eveneens twee treffers in korte tijd. Ricardo Kuyvenhoven en Koen van Liempt zorgden ervoor dat beide partijen weer op gelijk hoogte kwamen en een verlenging noodzakelijk werd.

In de extra speeltijd was het uiteindelijk de nieuweling met een verleden bij Excelsior, Feyenoord, Almere City, SC Cambuur, Telstar en de verschillende jeugdselecties van Oranje die de beslissing bracht. Zijn uithaal in de 101ste minuut bracht Katwijk opnieuw aan de leiding en daarna kon Quick Boys niet meer terugkomen: 2-3.

Dit was overigens niet de enige ontmoeting in de tweede voorronde van de strijd om de KNVB Beker tussen twee clubs uit de Tweede Divisie. ASWH haalde bijvoorbeeld uit tegen SV TEC (5-1) en GVVV versloeg Kozakken Boys met 2-1, terwijl Rijnsburgse Boys er net als Katwijk een verlenging voor nodig had om VV Noordwijk uit te schakelen: 1-3.

Tegelijkertijd had HHC Hardenberg het heel erg moeilijk bij Achilles Veen. Omdat het na verlenging nog altijd 1-1 was, werd een strafschoppenserie noodzakelijk. Daarin duurde de beslissing opnieuw lang, maar uiteindelijk was de thuisclub met 12-11 de sterkste. Overigens was de ploeg van trainer Gert Jan Karsten niet de enige die werd uitgeschakeld door een club van een lager niveau. SVV Scheveningen liet zich immers verrassen door Harkemase Boys: 0-1.

Op de foto de entree van de beide ploegen voor de beladen, maar immer sfeervolle derby van Katwijk die deze keer in bekerverband werd gespeeld.