Nieuws

Katwijk zakt door ondergrens tegen Excelsior Maassluis

Dat Katwijk het moeilijk zou krijgen tegen Excelsior Maassluis kwam op basis van statistieken niet helemaal als een verrassing, maar zaterdag zakte de ploeg van trainer Jack van den Bergh door de zogenaamde ondergrens.

Op de Krom gingen de oranjehemden met 4-2 onderuit tegen de tricolores uit Maassluis. Jack van der Bergh (foto) zag zijn ploeg mentaal teleurstellen. ,,Na een zware wedstrijd midweeks tegen Heereveen kan je in de tweede helft wel wat last krijgen van vermoeidheid. Maar vandaag was het na vijf minuten al op.”

Aanvoerder Robbert Susan vond het optreden van zijn ploeg beschamend. ,,We konden het gewoon niet opbrengen om op de juiste posities te lopen, op de juiste momenten druk te zetten, duels te winnen, eigenlijk lukte er helemaal niets. Dan weet je het dat je tegen een goede ploeg als Excelsior Maassluis het gewoon heel lastig gaat krijgen.

Susan wilde zich niet verschuilen achter de zware bekerwedstrijd tegen Heerenveen. ,,Als jij honderd keer tegen jezelf zegt dat je pijn in je benen hebt, dan gaan ze vanzelf pijn doen. Als je zegt dat je je goed voelt, dan heb je er niet zo veel last van. Ik denk dat dat er wel mee te maken heeft.” Desondanks leek het er even op dat Katwijk nog kans maakte op de gelijkmaker. ,,We hadden na de 2-3 wel even het gevoel dat we misschien een puntje eruit zouden kunnen slepen.” Jack van den Bergh en Robbert Susan waren eensgezind dat een punt niet verdiend had geweest.

Tekst: Kees Jonker