Nieuws

Kay Blokland verlengt contract met twee jaar

Kay Blokland en VV Katwijk hebben overeenstemming bereikt om het aflopende contract met twee seizoenen te verlengen. Tevens heeft de club de mogelijkheid een optie te lichten voor een derde seizoen.

De 25-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, is bezig aan zijn derde seizoen op Sportpark De Krom, nadat hij in 2016 overkwam van Capelle. Blokland doorliep eerder vanaf zijn achtste jaar de hele jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij op verschillende posities speelde. Op zijn 18e jaar maakte hij de overstap naar Capelle waar hij zich direct in het eerste elftal speelde. Bij de club pikte de huidige kampioen van de Tweede Divisie hem op.

Met de contractverlenging van Blokland liggen op dit moment zeven spelers van de selectie vast voor volgend seizoen. Onlangs werd al bekend dat de verbintenissen van Robbert Susan en Bart Sinteur tot 2021 zijn verlengd. De overeenkomsten met Raoul Esseboom, Marciano Mengerink, Ricardo Kieboom en Guus van Weerdenburg lopen nog door tot medio 2020 of 2021 als er opties worden gelicht.

Op de foto is Kay Blokland (links) in duel met Ahmed el Azzouti van Kozakken Boys.