Nieuws

Kay Tejan van Quick Boys naar Kozakken Boys

Kozakken Boys heeft de 21-jarige Kay Tejan gecontracteerd. De aanvaller komt in de zomer over van Quick Boys uit de Derde Divisie.

Tejan doorliep de jeugdopleiding van het Amsterdamse DWS, waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Via AFC kwam de aanvaller in 2016 terecht bij FC Volendam, waar hij vooral zijn opwachting maakte bij de beloften. Afgelopen zomer verruilde de linkspoot vervolgens het ene vissersdorp voor het andere, toen Quick Boys hem binnenhaalde. In Katwijk groeide hij in een half seizoen uit tot clubtopscorer. ,,Kay is een buitenspeler met veel snelheid en diepgang, iets wat we momenteel missen, aldus technisch directeur Kees Spaan. ,,Ook heeft hij scorend vermogen, ik geloof dat hij er dit seizoen al een stuk of twaalf in heeft liggen. Ik ben blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen, want het is een goede speler.

Kay Tejan (op de foto bij zijn debuut voor FC Volendam tegen Fortuna Sittard) is de zesde speler die na de zomer nog zeker twee seizoenen onder contract staat in Werkendam. Spaan: ,,We proberen steeds meer jongens voor meer seizoenen vast te leggen. Het kan een risico zijn, want je weet nooit hoe het loopt. Aan de andere kant zorgt het voor zekerheid en rust binnen een ploeg. Op deze manier proberen we te voorkomen dat we aan het begin van het seizoen steeds een nieuw elftal moeten opbouwen.

De selectie voor 2019/20 van Kozakken Boys ziet er op dit moment als volgt uit: Nils den Hartog, Quentin Jakoba, Jeffrey Rijsdijk, Leon Bot, Mats van Huijgevoort, Charlton Vicento, Aschwin Bakema, Sander Heesakkers, Mark Veenhoven, Johnny Lommers, Robert Mutzers, Jeffrey Van Nuland (2021), Sven van Ingen (2021), Richard Arends (2021), Don Bolsius (2021), Nando Wormgoor (2021), Bassou Boulghalgh (2021) en Kay Tejan (2021).

Lees ook:

Kozakken Boys heeft Robert Mutzers binnen

Kozakken Boys schuift Johnny Lommers door

Jeffrey Rijsdijk moet nog wennen aan zijn nieuwe leven