Nieuws

Kevin Ringeling keert per direct terug bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis kan weer beschikken over Kevin Ringeling. De verdediger komt van Jong Sparta Rotterdam en tekent voor anderhalf seizoen bij de Tricolores. De nieuweling is meteen speelgerechtigd en mag zaterdag al in actie komen in de uitwedstrijd tegen VV Katwijk.

Ringeling maakte in de zomer van 2018 de overstap van Excelsior Maassluis naar Sparta, nadat hij op Sportpark Dijkpolder een stormachtige ontwikkeling had doorgemaakt. De inwoner van Den Hoorn stroomde als tweede jaars A-junior door naar de hoofdmacht waar hij een vaste waarde werd in de ploeg van de toenmalig hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk.

In het anderhalve seizoen bij de Kasteelclub speelde Ringeling zijn wedstrijden hoofdzakelijk bij de beloften, hoewel hij ook diverse keren op de bank zat bij het eerste elftal. Tot een officieel debuut kwam het echter niet, wat ook te maken had met het feit dat de inmiddels 21-jarige verdediger met het nodige blessureleed te maken kreeg.

Technisch Manager Niels Redert is blij met de rentree van weer volledig fitte Ringeling. ,,Met de komst van Kevin halen we een echte Excelsior Maassluis jongen terug naar de club die een aantal jaar heeft mogen ruiken aan het betaalde voetbal. Het is fijn dat Kevin multifunctioneel inzetbaar is in de achterhoede en tekent voor anderhalf seizoen.”