Nieuws

Kevin Sterling heeft zijn eigen top in de voetballerij bereikt

Kevin Sterling (27) was vorig seizoen één van de uitblinkers van Koninklijke HFC. Na zijn overstap naar SV Spakenburg doet hij het qua rendement weliswaar minder, maar de aanvaller blijft vertrouwen houden dat de doelpunten komen. Een gesprek over zijn seizoen tot nu toe, Curaçao en een feest met Nederlandse dj’s en rappers.

Dit weekeinde zou Spakenburg aartsrivaal IJsselmeervogels een grote dienst kunnen bewijzen door punten af te snoepen van koploper AFC. De Blauwen kregen alvast goed nieuws uit de ziekenboeg, want Kevin Sterling keert na een stevige griep weer terug. ,,Ik had het flink te pakken en heb een week echt platgelegen. Ik ben gelukkig aan de betere hand, want de hele dag naar Netflix kijken had ik op een gegeven moment wel gezien.”

De wedstrijd van vorig weekeinde tegen Barendrecht was de tweede wedstrijd die Sterling aan zijn neus voorbij moest laten gaan. Hij is dan ook tevreden over zijn seizoen tot nu toe. ,,Ik speel alles en ben belangrijk geweest voor het team. Maar ik weet van mezelf dat er nog meer inzit. Vorig seizoen maakte ik meer doelpunten, dus ik weet dat ik het in me heb. Het was frustrerend dat ik zo lang moest wachten op mijn eerste treffer, maar ik heb er vertrouwen in dat de doelpunten de komende tijd gaan komen.”

Vakantieland

Hoewel de gesprekken over een contractverlenging bij Spakenburg nog gaande zijn, heeft Sterling het onwijs naar zijn zin bij de club. Met een topclub uit de Tweede Divisie heeft hij naar eigen zeggen alles uit zijn kwaliteiten gehaald. ,,Ik heb een hele andere achtergrond dan de meeste jongens uit de Tweede Divisie. Veel jongens hebben in de jeugd bij een BVO gevoetbald, maar ik niet. Ik zat bij SV Almere, dat inmiddels failliet is, en AFC wel in de hoogste elftallen, maar voor mij was een BVO simpelweg niet weggelegd. Naar mijn weten heb ik het hoogst haalbare eruit weten te halen. Ik heb voor mezelf een top in de voetballerij gesteld en heb deze bereikt.”

Toch zou die loopbaan op een bepaalde manier nog mooier kunnen worden: ooit eens het shirt dragen van Curaçao. ,,Mijn moeder is afkomstig uit Suriname en mijn vader van Curaçao. Ik kom er vrijwel elk jaar, want het is mijn favoriete vakantieland. Er is weleens contact geweest met de bond, maar ik heb nooit een uitnodiging ontvangen. Wellicht in de toekomst. Spelen voor het nationale elftal wordt natuurlijk steeds populairder. Er wordt onder de huidige bondscoach flink doorgepakt. Mooi om te zien dat het zo goed gaat!”

Rappers

Ondertussen timmert Sterling ook maatschappelijk aan de weg. Nadat hij zijn studie rechten succesvol afrondde, ging hij aan de slag als jurist. Dat deed hij met plezier, maar tegelijkertijd had hij de ambitie om op eigen benen te staan. ,,Ik ben een bedrijf gestart waarmee ik samenwerkingen laat ontstaan en partijen met elkaar in contact breng. Ik heb bijvoorbeeld de nodige contacten in de evenementenbranche. Een voorbeeld van wat ik doe? Afgelopen december werd ik door een buitenlands hotel overgevlogen om een evenement op te zetten. Ze vroegen of ik ervoor kon zorgen dat Nederlandse dj’s en rappers daar zouden optreden. Dat is gelukkig gelukt. Lil’ Kleine? Hij niet, maar wel in dezelfde categorie.”

Sterling vertelt dat hij een kick krijgt van het maken van een goede deal. Dat kan in de muziekbranche zijn, maar net zo goed in de voetballerij. ,,Ik zit niet in het voetbal als zaakwaarnemer, maar ik krijg weleens de vraag of ik naar iemands contract kan kijken. Het lijkt me wel een leuke wereld om in te werken, want het maken van een deal is altijd supertof.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto wordt Kevin Sterling (links) achtervolgd door Giovano van Ree van SVV Scheveningen.

Lees ook:

Hoe schreef de New York Times over de derby van Spakenburg?

Tweede Divisie Scout: Jordi Bitter van SV Spakenburg

SV Spakenburg verlengt met Vreekamp