Nieuws

Khalid Tadmine voelt zich steeds fitter worden

Khalid Tadmine was vorig jaar bezig aan een goed seizoen bij Koninklijke HFC, tot een blessure roet in het eten gooide. Nu, een halfjaar later, maakt de spits weer onderdeel uit van de basiself van trainer Gertjan Tamerus en heeft hij zijn eerste doelpunten er inmiddels weer in liggen.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen van vorig seizoen liep Tadmine een verrekking in een hamstring op. De blessure hield hem maanden aan de kant. ,,Aan het eind van het seizoen was ik bijna fit, maar de club wilde geen risico’s nemen. Ook in de voorbereiding heb ik nog geen hele wedstrijden gespeeld. Toen de competitie begon, zat ik op de bank en maakte ik een paar minuten. Nu ben ik gelukkig weer terug in de basis.”

Trefzeker

Die rentree bekroonde Tadmine (op de foto in duel met Sekou Sylla van Excelsior Maassluis) met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. Zijn eerste scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen ASWH (een 4-1 overwinning). Een week later was hij ook trefzeker tegen Kozakken Boys. Die treffer, de tweede van de middag, hielp Koninklijke HFC aan een knappe 0-2 overwinning op de ploeg uit Werkendam.


,,Het was voor ons een moeizame wedstrijd, vooral de eerste helft. Zij hadden een overtal op het middenveld, dus wij probeerden in de eerste helft vooral in te zakken en de nul te houden.” Beide doelpunten vielen dan ook na rust. ,,Toen kregen we meer ruimte en kwamen we meer in ons spel. Zij speelden met een pressie die ze geen hele wedstrijd konden volhouden. Wij gingen gewoon door en hebben kansen gecreëerd. Het waren niet de mooiste goals, maar ze zaten er wel in.”

Geen paniek

De overwinning op Kozakken Boys was voor HFC pas de derde van het seizoen. De ploeg won de openingswedstrijd tegen HHC Hardenberg (3-1), maar pakte uit de vier wedstrijden daarna slechts twee punten. ,,Voor ons voelt het niet alsof het nu opeens de goede kant op gaat. We speelden de laatste weken al echt goed. Sinds Noordwijk (tweede wedstrijd, een 4-1 nederlaag, red.), alleen hadden de overwinningen niet echt te pakken”, verklaart Tadmine.

,,Voor ons gevoel was er geen drama, omdat we altijd goed speelden. We wisten dat deze overwinningen eraan zaten te komen.” Ook de twee doelpuntloze wedstrijden op rij, 0-0 tegen zowel SVV Scheveningen als AFC, baarden de spits geen zorgen. ,,We hoefden niet in paniek te raken, omdat we niet scoorden. Dat kan wel eens gebeuren. We zijn ook niets anders gaan doen. De trainer had er alle vertrouwen in en dat heeft gelukkig goed uitgepakt in die laatste twee wedstrijden.”

Steeds fitter

Terwijl Koninklijke HFC nog zoekende was naar betere resultaten, maakte Tadmine zijn eerste competitieminuten in maanden. ,,Voor mij maakten die teleurstellingen het niet moeilijker. Ik weet wat iedereen kan. Wel merk ik dat sommige jongens vooruit aan het gaan zijn, terwijl ik door mijn blessure een beetje ben achtergebleven. Dat is een beetje aanpoten, maar dat moet goedkomen.”

,,Voor mijn gevoel word ik steeds fitter”, vervolgt Tadmine. ,,Mijn spel is nog niet wat het voor mijn blessure was, maar ik maak stappen om daar te komen. Het voelt steeds beter als ik wedstrijden speel. In die eerste competitiewedstrijden voelde het voor mij best gek. Het afgelopen halfjaar heb ik alleen maar wedstrijden gekeken en toen zat ik er ineens zelf weer bij. Dat is heel fijn, maar wel even wennen. Ik hoop weer gewoon hetzelfde te kunnen bereiken als vorig jaar. Met meer wedstrijden en zonder blessures.”