Nieuws

Kilian Berkhout keert terug van Katwijk naar Maassluis

Hoewel hij eigenlijk pas in de zomer zou vertrekken bij VV Katwijk, keert Kilian Berkhout nu al terug naar Excelsior Maassluis.

Het betekent dat de aanvaller na een afwezigheid van anderhalf jaar zich weer meldt op Sportpark Dijkpolder waar hij eerder al twee seizoenen actief was. Nadat Kilian Berkhout (foto) in 2018 met Katwijk nog kampioen werd, was het aantal speelminuten voor hem deze competitie duidelijk minder. Vandaar dat de speler en club al hadden besloten om in juli uit elkaar te gaan. Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt veranderden deze plannen en maakte Berkhout per direct de overstap naar de ploeg van trainer Dogan Corneille. De 23-jarige Rotterdammer tekent voor anderhalf seizoen.

,,Ik ben blij dat ik mij, dankzij de nette medewerking van Katwijk, zo snel kan melden in Maassluis. In het verleden heb ik al twee mooie seizoenen gekend bij Excelsior met als hoogtepunt het kampioenschap”, aldus Berkhout. ,,Ik hoop met mijn kwaliteiten een bijdrage te kunnen leveren aan het goede seizoen waar Excelsior Maassluis momenteel mee bezig is. Met een mooie mix van jonge jongens en ervaren spelers denk ik dat dit nog een mooi half seizoen kan gaan worden.”

Behalve Kilian Berkout is er nog een speler aangetrokken door de Tricolores: Luivienno Statia. De linker vleugelverdediger is afkomstig van FC Dordrecht waar hij de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Tevens maakte de 21-jarige twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht waarvoor hij in totaal 15 competitiewedstrijden heeft gespeeld.

Lees ook:

Daan Blij gaat vijfde seizoen in met Excelsior

Jari Duijvestijn verlaat Excelsior Maassluis

Drie man vertrekt bij VV Katwijk

Mike van den Ban en Jordy Hilterman ook volgend seizoen op De Krom