Nieuws

Kleijweg, Moreno en Den Hartog blijven in Maassluis

Excelsior Maassluis is erin geslaagd drie talenten langer aan zich te binden. Het gaat om Tobias Kleijweg (foto), Jeremy Moreno en Jamie den Hartog.

Tobias Kleijweg (20 jaar) maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. De centrale verdediger, die inmiddels vier seizoenen bij Excelsior speelt, mocht hierna van toenmalig hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk diverse keren in de basis starten, maar raakte in de eerste oefenwedstrijd na de winterstop (tegen Ter Leede, red.) ernstig geblesseerd. Inmiddels is Kleijweg op de weg terug en hoopt hij na de winterstop zijn rentree te maken. ,,Ik heb niet lang hoeven nadenken. Ik voel me binnen de spelersgroep en club thuis. Ik moet nog wel even geduld hebben, maar kijk er naar uit weer fit binnen de lijnen te staan.

Ok Jeremy Moreno (22) is het nieuwe seizoen wederom te zien op Sportpark Dijkpolder. De aanvaller speelt sinds de zomer van 2015 bij Excelsior en gaat zodoende beginnen aan zijn vijfde seizoen bij de Tricolores. Vanwege een blessure die Moreno vorig seizoen opliep in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta, kende de Rotterdammer een vervelende start van deze competitie. Inmiddels heeft hij zijn eerste wedstrijden bij de beloften achter de rug en is het een kwestie van tijd voor hij weer kan aansluiten bij de hoofdmacht.

Behalve Tobias Kleijweg en Jeremy Moreno heeft ook Jamie den Hartog (18) aangegeven de club trouw te blijven. Den Hartog, al zijn gehele sportieve leven spelend bij Maassluis, werd dit seizoen als O19-speler vervroegd toegevoegd aan de selectie. Vanwege zijn prestaties kreeg de centrale verdediger enkele weken geleden de Nees Pellikaan Award die voor de jeugdspeler is die zich het afgelopen seizoen het best heeft ontwikkeld.

Lees ook:

Redert wil mee gaan doen met vriendenploegen

Personele perikelen bij Excelsior Maassluis

Dean van Ooijen volgt Patrick Batist