Nieuws

KNVB kiest Sander de Brito Roque voor Quick Boys-IJsselmeervogels

Sander de Brito Roque hanteert zaterdag de scheidsrechters fluit bij de livewedstrijd op Fox Sports tussen Quick Boys en IJsselmeervogels. De aftrap is zoals gebruikelijk om 15.30 uur.

Het wordt voor de ervaren arbiter zijn vijfde wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie en de tweede ontmoeting waarbij Quick Boys is betrokken. De Brito Roque gaf immers op 21 september al leiding aan de Derby van Katwijk, die destijds in een 0-0 gelijkspel eindigde. In zijn totaliteit leidde de scheidsrechter 58 duels in de Tweede Divisie. Daarvan was op 23 februari het duel met Jong Almere City de laatste ontmoeting waarbij IJsselmeervogels betrokken was (5-3 zege voor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot).

Tekenend voor de waardering die de KNVB heeft voor de leidsman, is het feit dat hij niet alleen enkele weken geleden werd aangesteld voor de rentree van de Derby van Katwijk, maar vorig seizoen ook al voor de Derby van Spakenburg toen die op 29 september 2018 terugkeerde op het programma. SV Spakenburg-IJsselmeervogels eindigde destijds in 2-2.

De overige aanstellingen zijn:

Excelsior Maassluis-Rijnsburgse BoysR. N. de Cock
GVVV-ASWHJ. W. M. van der Laan
HHC Hardenberg-SV TECS. Veekamp
VV Noordwijk-AFCJ. J. M. Vries
SV Spakenburg-VV KatwijkS. Dröge
Jong FC Volendam-Kozakken BoysD. Schaper
Jong Sparta Rotterdam-SVV ScheveningenJ. Aafouallah
De Treffers-Koninklijke HFCL. Timmer