Nieuws

Koninklijke HFC op weg naar opmerkelijk record

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-Koninklijke HFC.

De ontmoeting tussen Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC is er n tussen twee ploegen die nog volop zicht hebben op de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie. De bezoekers zijn momenteel moeilijk te verslaan: HFC verloor slechts twee van de laatste twaalf competitiewedstrijden. Het team is echter vooral bezig aan een opvallende reeks: de laatste vier competitieduels eindigden allemaal in een gelijkspel. Een nieuwe remise tegen Rijnsburgse Boys zou een gedeeld record betekenen. Slechts n keer sinds de terugkeer van de Tweede Divisie in 2016 speelde een ploeg vijf keer op rij gelijk: VV Katwijk in augustus-september 2016. Als de resultaten van de voorgaande ontmoetingen een voorteken zijn, kunnen de recordboeken alvast uit de kast. Beide voorgaande duels tussen Rijnsburgse Boys en Koninlijke HFC eindigden immers in 1-1.

HFC heeft het dit seizoen achterin redelijk goed voor elkaar en dan met name buitenshuis. Geen ploeg kreeg dit seizoen minder doelpunten tegen in uitwedstrijden dan Koninklijke HFC (7, gedeeld met Katwijk). Gezien de scoringsdrift van de tegenstander van zaterdag moet de ploeg echter aan de bak: alleen AFC (44) en Jong Sparta Rotterdam (36) waren deze competitie vaker trefzeker dan Rijnsburgse Boys (31). De man in vorm bij HFC is Wessel Boer (foto). De aanvaller zorgde voor vier treffers en n assist in zijn laatste vijf competitieduels. Boer maakte afgelopen week tegen HHC Hardenberg zijn vijfde doelpunt van dit seizoen en is daarmee nog maar n goal verwijderd van zijn totaal over heel 2017/18.

Lees ook:

Nieuwelingen verlengen bij Koninklijke HFC

Talentvolle doelmannen binden zich aan Rijnsburg