Nieuws

Koos Werkman sleutel tot succes voor Spakenburg tegen AFC

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer SV Spakenburg-AFC.

De camera’s van Fox Sports bezoeken een absolute klassieker in het amateurvoetbal. De van origine zaterdagvereniging SV Spakenburg is gastheer voor AFC, van origine een zondagclub. Ruim vijf jaar geleden, aan het einde van het seizoen 2013/’14, vochten beiden samen uit wie de beste amateurclub van Nederland was. Spakenburg was dat seizoen kampioen van de Topklasse zaterdag, terwijl AFC de titel in de Topklasse zondag voor zich had opgeëist. Over twee wedstrijden was Spakenburg op doelsaldo de betere en werden de Blauwen voor het laatst algeheel amateurkampioen.

Momenteel is juist AFC titelverdediger. De ploeg van trainer Uli Landvreugd werd vorig seizoen afgetekend kampioen met negentien punten meer dan nummer negen Spakenburg. Dat lijkt AFC voor zaterdag favoriet te maken, zeker als ook de vier onderlinge ontmoetingen in de Tweede Divisie in ogenschouw worden genomen. Spakenburg snoepte in vier duels immers geen punt van de Amsterdammers. Koninklijke HFC is de enige andere deelnemer aan deze competitie waartegen Spakenburg alle duels in de Tweede Divisie verloor (eveneens vier nederlagen).

Yordi Teijsse was op 2 februari van dit jaar de grote man voor AFC, door in hetzelfde affiche twee keer te scoren bij de 1-2 zege. Spakenburg beschikt dit seizoen echter over een nieuw wapen: de van HHC overgekomen Koos Werkman (op de foto nog in actie voor de club uit Hardenberg). De verdediger was in de eerste speelronde al belangrijk voor Spakenburg door de gelijkmaker tegen ASWH binnen te schieten en hij kan zomaar de sleutel zijn tot succes tegen AFC. Koos Werkman speelde namens HHC vijf keer tegen AFC in de Tweede Divisie, waarvan Werkman en consorten liefst vier keer aan het langste eind trokken. Hij won van geen ploeg zo vaak in de Tweede Divisie als van AFC. Dus lijkt hij de man die trainer John de Wolf op het juiste spoor kan zetten voor een goed resultaat.