Nieuws

Koploper Katwijk slaat aanval van Barendrecht af

Barendrecht heeft zijn opmars niet kunnen vervolgen tegen de koploper. Katwijk wist wel raad met het slordige spel van de thuisclub (1-4).

Met drie nederlagen in de laatste vijf duels leek Katwijk te wankelen, maar al na vijf minuten had Robbert Susan de lijstaanvoerder op voorsprong gezet. Het antwoord van Barendrecht liet niet lang op zich wachten. Uitgerekend Joey Jongman, volgend seizoen in dienst van Katwijk, maakte na ruim een kwartier gelijk.

In een levendige eerste helft was Barendrecht wat slordiger, wat de ploeg van Adrie Poldervaart duur kwam te staan. Steven Sánchez profiteerde vlak voor rust (1-2), waarna Marc van Splunter met enkele fraaie reddingen nog meerdere keren een grotere achterstand voorkwam voor de thuisclub.

Meer treffers vielen er uiteindelijk alsnog. Eerst deed Tweede Divisie-topscorer Marciano Mengerink zijn duit in het zakje, daarna was Kilian Berkhout (ex-Barendrecht) nog trefzeker.

Katwijk blijft door de ruime zege voorlopig onbedreigd aan kop in de Tweede Divisie. De concurrentie komt pas later in actie.