Nieuws

Kozakken Boys en GVVV staan voor spektakel

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Kozakken Boys-GVVV.

Kozakken Boys tegen GVVV staat doorgaans voor spektakel in de Tweede Divisie. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 2-5 voor de bezoekers. In totaal vielen er zestien treffers in de drie ontmoetingen tussen de clubs in Werkendam. Dat is gemiddeld 5,3 per wedstrijd. Kan het publiek komende zaterdag weer zo vaak opveren?

Kozakken Boys kent een wisselvallig seizoen. Voorlopig werd er vaker gewonnen (7 keer) dan verloren (6), maar op eigen veld zijn de resultaten nog niet super. De club verloor in eigen huis al vaker dan in de laatste helft van de vorige competitie (4 om 3 nederlagen) en kwam op Sportpark De Zwaaier in drie van de zeven duels niet tot scoren (tegen SV TEC, Koninklijke HFC en VV Katwijk). Trainer Rick Adjei heeft pas één keer voor hetzelfde basiselftal kunnen of willen kiezen als in het voorgaande competitieduel: in speelronde vier. De startende formatie van Kozakken Boys wijzigde dit seizoen al op 24 plekken ten opzichte van het voorgaande; na de Jong-ploegen het meeste in de competitie.

Ook GVVV is dit seizoen nog niet zo stabiel als de supporters in Veenendaal zouden willen. Na vier van de zes competitiezeges werd bijvoorbeeld direct weer puntenverlies geleden (W1, G1, V3). Een 3-1 overwinning op Jong FC Volendam in de vorige speelronde maakte dat de club aansloot bij de subtop, bestaande uit de nummers zes tot en met tien op de ranglijst. Jesse van Nieuwkerk had tegen Jong FC Volendam na een reeks sterke invalbeurten voor het eerst een basisplaats in de Tweede Divisie. Hij leverde de assist op de 1-0 van Berry Powel, maar zag zijn concurrent Jeremy de Graaf de beslissende 3-1 tegen de touwen knallen.

Op de foto bejubelt de genoemde Jesse van Nieuwkerk (links) zijn doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport.