Nieuws

Kozakken Boys en IJsselmeervogels na drie aanstaande transfers

IJsselmeervogels heeft bevestigd dat Sanny Monteiro voor twee jaar heeft getekend bij de club. Daarmee is hij de derde speler van Kozakken Boys die komende zomer de overstap maakt. Kozakken Boys had eerder al daarop gereageerd. Hier een tussenstand.

Wat eerder deze week al duidelijk was geworden, is vandaag bevestigd door IJsselmeervogels. In navolging op Gwaeron Stout en Ahmed el Azzouti maakt ook Sanny Monteiro komende zomer de overstap van Kozakken Boys naar de Westmaat. De 28-jarige verdediger tekent een contract voor twee seizoenen. Andr van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels toonde zich zeer content met de komst van Monteiro: ,,Sanny is een fysiek sterke verdediger die eigenlijk op alle posities achterin kan spelen. Bovendien brengt hij met zijn atletische bouw de nodige snelheid. Sanny was toe aan een nieuwe stap in zijn voetballoopbaan raakte om die reden in gesprek met ons over een overstap. We zijn dan ook erg blij dat Sanny zijn keuze uiteindelijk op ons is gevallen.

Maandag was al bekend geworden dat IJsselmeervogels vanaf de zomer kan beschikken over Gwaeron Stout en Ahmed El Azzouti. El Azzouti tekende een contract tot de zomer van 2020, Stout voor de duur van n seizoen met een optie voor nog een tweede seizoen. Toen zei Andr van Diermen daarover: ,,Ahmed is een gemakkelijk scorende spits die vorig seizoen onder meer opviel door liefst 27 treffers te maken in de Tweede Divisie. Ook dit jaar is hij opnieuw topscorer bij Kozakken Boys en toont een belangrijke speler te zijn. Hetzelfde geldt voor Gwaeron Stout. Gwaeron kan op alle posities op het middenveld spelen en is echt n van de parels in de Tweede Divisie. We zijn enorm trots beide spelers komend seizoen toe te voegen aan onze selectie.

Kozakken Boys

Voor Kozakken Boys betekent het dat de club komende zomer opnieuw drie spelers ziet vertrekken. Vandaar dat technisch directeur Kees Spaan en voorzitter Henk de Goeij een reactie gaven op de officile site van de club. De eerstgenoemde: ,,We zijn in mei van dit jaar vier spelers kwijtgeraakt aan het betaalde voetbal en nog geen paar maanden later wordt bekend dat er alweer drie vaste basisspelers volgend seizoen naar IJsselmeervogels vertrekken en dan zijn er nog geruchten dat er andere spelers in de belangstelling staan. Dit betekent dat er van het succesvolle team van de laatste jaren steeds minder spelers overblijven en we hierdoor zullen moeten gaan bouwen aan een nieuw elftal.

Hij vertelde dat de club zeker niet stil zit. ,,We zijn op dit moment druk bezig om het budget voor volgend jaar vast te stellen, duidelijk is wel dat we zullen moeten bezuinigen. We gaan vanaf begin november met onze overige spelers gesprekken voeren en uiteraard gaan we met de nodige nieuwe spelers in de slag om zo weer aan een herkenbaar en succesvol elftal te gaan werken.

Altijd zo geweest

Henk de Goeij voegde daaraan toe: ,,Wij balen enorm van het aanstaande vertrek van deze spelers maar het is voor ons moeilijk te voorkomen. Het lijkt er steeds gekker aan toe te gaan in de top van het amateurvoetbal. Al in september, begin oktober worden onze spelers benaderd door concurrenten voor het volgende seizoen. De vergoedingen die spelers kunnen ontvangen liegen er niet om en daar kunnen en willen wij gewoonweg niet in mee, want dat zou onverantwoord zijn. Daar zullen wij mee moeten leven en dat is op zich niet zo erg, want dat is altijd al zo geweest. Desondanks zijn we er door een slim en creatief beleid in geslaagd om de laatste jaren zeer goed te presteren.

Hij houdt vertrouwen. ,,Het zal er voor ons niet gemakkelijker op worden maar het verleden heeft bewezen dat wij elk jaar een goede selectie op het veld weten neer te zetten. We mogen er trots op zijn dat we met deze club op dit hoge niveau kunnen spelen en we werken er met alle mensen binnen de club elke dag keihard aan om dit mogelijk te maken. Ik begrijp dat de supporters zich zorgen maken maar wij doen ons stinkende best om ook voor volgend jaar weer een goede selectie samen te stellen.

Volgende week zaterdag

Deze ontwikkelingen komen allemaal kort voor de eerste ontmoeting tussen beide clubs. Op zaterdag 3 november ontmoeten IJsselmeervogels en Kozakken Boys elkaar om 15.00 uur op de Westmaat in Spakenburg.

Op de foto een beeld van de opkomst van spelers van Kozakken Boys bij de laatste wedstrijd die de club bij IJsselmeervogels speelde. Volgende week is het weer zo ver.