Nieuws

Kozakken Boys haalt Royston Drenthe naar de Tweede Divisie

Royston Drenthe speelt dit seizoen in de Tweede Divisie. Kozakken Boys legde de oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton voor één seizoen vast. Drenthe zat zonder club, nadat zijn aflopende contract bij Sparta Rotterdam niet werd verlengd.

,,Het mag duidelijk zijn dat Royston ervaring en kwaliteit aan het elftal toevoegt”, aldus technisch directeur Kees Spaan op de officiële website van Kozakken Boys. ,,Na trieste familieomstandigheden hebben we Sander Heesakkers de ruimte gegeven om even afstand te nemen van het voetbal. Vervolgens gingen we op zoek naar een vervanger.”

Kozakken Boys kwam bij Drenthe uit door spits Tyrone Conraad. ,,Tyrone is een neef van mij. Ook kende ik Mark Veenhoven nog, op die manier ben ik in contact gekomen met Kees”, zo legde Royston Drenthe (foto) uit. ,,Kozakken Boys is voor mij een bewuste keuze. Het is dicht bij huis en ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familie.”

,,Dit is voor de club en de supporters natuurlijk hartstikke mooi”, voegde Spaan toe. ,,Hoewel hij nog een tijdje nodig heeft om helemaal fit te worden, denk ik dat Royston direct een goede toevoeging kan zijn voor de groep. Hij was afgelopen seizoen natuurlijk niet voor niets aanvoerder van Sparta.”