Nieuws

Kozakken Boys heeft Robert Mutzers binnen

Kozakken Boys heeft Robert Mutzers per direct toegevoegd aan de selectie. De 25-jarige aanvaller bereikte met de club overeenstemming over een contract tot de zomer van 2020.

Mutzers trainde al een aantal weken mee in Werkendam, nadat hij terugkeerde van een avontuur in Oekrane. Technisch directeur Kees Spaan: ,,We zijn heel blij dat Robert voor ons heeft gekozen. Hij is een vaardige speler met de nodige diepgang. Mutzers heeft bewezen doelpunten te kunnen maken op dit niveau en zelfs in de Eerste Divisie. Hij is lichamelijk fit, maar heeft al een tijdje geen volledige wedstrijd meer gespeeld. We hebben er vertrouwen in dat we met dit elftal het seizoen tot een goed einde kunnen brengen.

Mogelijk is Mutzers zaterdag al speelgerechtigd. ,,Vanavond (donderdag, red.) zijn alle formulieren naar de KNVB gestuurd. Als de Oekraense bond hem morgen vrijgeeft, zou hij tegen Scheveningen al mogen meedoen. Als dat niet morgen gebeurt, zal het een week moeten wachten, aldus Spaan.

Robert Mutzers (foto) begon met voetballen bij Dongen, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar De Treffers. Na twee succesvolle seizoenen in Groesbeek bood FC Dordrecht hem de kans in het profvoetbal, waar hij in zijn eerste seizoen 12 keer scoorde in 35 wedstrijden. Afgelopen zomer ging Mutzers een avontuur aan bij Chornomorets Odessa in de Oekraense Premier League.

Lees ook:

Kozakken Boys schuift Johnny Lommers door

Jeffrey Rijsdijk moet nog wennen aan zijn nieuwe leven

Voor Charlton Vicento geen profvoetbal, maar Werkendamse gemoedelijkheid