Nieuws

Kozakken Boys hoopt op Terence Groothusen

Kozakken Boys hoopt zaterdag voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels Terence Groothusen al bij de selectie te hebben. De aanvaller heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend tot medio 2021.

Dinsdagavond bereikten de 23-jarige en de club overeenstemming, waardoor de aanvaller overkomt van Hibernians FC uit Malta. ,,Terence is een grote, sterke spits met redelijke snelheid”, aldus technisch directeur Kees Spaan. ,,Een fysiek aanspeelpunt in de voorhoede is voor een ploeg fijn om te hebben. In de winterstop zijn we met Charlton Vicento en Jordie van der Laan twee spitsen kwijtgeraakt. Na Siebe Schets ben ik ook enorm blij dat we Terence direct hebben kunnen toevoegen aan het elftal.”

Groothusen speelde in de jeugd van DWS en EDO. In 2017 werd hij opgepikt door FC Dordrecht, waar hij in zijn eerste seizoen in de huidige Keuken Kampioen Divisie 21 wedstrijden speelde. Aan die serie kwam een abrupt einde toen de zesvoudig international van Aruba in april 2018 na een botsing met de doelman van Jong Ajax, Kostas Lamprou, een kruisband afscheurde. Na een jaar lang revalideren koos Groothusen vervolgens voor een avontuur op Malta.

Voor Hibernians FC speelde de Amsterdammer twaalf wedstrijden in de Premier League en scoorde in die duels drie keer. Ook maakte Groothusen zijn opwachting in de eerste voorronde van de Europa League. Van het Wit-Russische Soligorsk werd tweemaal met 1-0 verloren. Sinds december is Groothusen terug in Nederland. Spaan: ,,Hij is relatief kort hersteld van een ernstige blessure en heeft nu ook twee maanden niet in teamverband gevoetbald. We moeten hem dus voorzichtig brengen. Wel proberen we zo snel mogelijk alles rond te maken met de KNVB en de Maltese voetbalbond. Hopelijk kan hij zaterdag al bij de wedstrijdselectie zitten.”